5 redenen om goed voor je spieren te zorgen

31/03/2023
|
114
spieropbouw

Spieren zijn ontzetten belangrijk voor je lichaam. Ze hebben bijvoorbeeld invloed op je lichaamshouding en nog andere belangrijke dingen. Het is dan ook niet verkeerd om goed op je spieren (en eventuele spierpijntjes) te voorkomen. Wij leggen precies nodig waarom je je spieren genoeg aandacht moet geven en op welke manier je dat het beste kunt doen!

Door goede spieren sport je beter

Dit werkt natuurlijk beide kanten op zoals je misschien al wist. Aan de ene kant kun je met stevige spieren je work out langer volhouden en aan de andere kant moet je juist sporten om te werken aan je spiergroei. Wanneer je je spieren regelmatiger traint, zul je merken dat je meer uithoudingsvermogen krijgt en dat je flexibeler bent. Dus, hup naar de sportschool!

Je hebt minder kans op blessures

Spieren zijn best blessure gevoelig, maar dat wordt minder als je vaker spieroefeningen doet en je spieren goed verzorgt. Doe bijvoorbeeld altijd een warming up en cooling down, maar denk ook zeker aan gezonde voeding en genoeg hydratatie. Als je namelijk genoeg drinkt – en dan natuurlijk het liefst water of een supplement- voorkom je uitdroging en verzuring. Stretch bijvoorbeeld een paar keer als je gaat hardlopen of doe wat lichtere cardio oefeningen.

Je houding wordt er beter van

Zijn je spieren niet sterk of merk je dat je spieren gespannen zijn, heeft dat uiteindelijk ook effect op je houding. Je zou zelfs rugklachten kunnen krijgen. Werken aan spieropbouw of af en toe even stretchen kan er al voor zorgen dat je soepel in je vel zit en ontwikkel je een betere houding. Hierdoor zul je je uiteindelijk ook ene stuk zelfverzekerder voelen.

Lees ook:  Tekenen dat je toe bent aan ontspanning

Betere stofwisseling

Stofwisseling wilt kortweg zeggen dat een stof in je lichaam wordt omgezet in een andere stof. Wanneer je veel sport, heb je meestal een betere stofwisseling omdat je lichaam hierbij heel veel energie moet omzetten. Een concreet voorbeeld is het omzetten van calorieën. Die heeft je lichaam namelijk nodig voor energie. Sport je dus, dan worden deze calorieën omgezet in energie en niet opgeslagen als vetten

Hoe kun je je spieren gezond houden?

Je spieren gezond en sterk houden is dus belangrijk voor je gezondheid. Andersom is dat ook het geval. Door iets meer te letten op je voeding, kun je je spieren een extra boost geven. In dat geval gaat het vooral om eiwitten. Deze vind je in zuivelproducten zoals yoghurt, maar ook in kip, vis en natuurlijk eieren!

Lees ook: Sporten in de Sportschool of Sporten thuis: Wat is de juiste keuze voor jou?

Laatste artikelen

Kan ik zelf mijn auto chiptunen?

16/04/2024

Hoe vormt kunstmatige intelligentie de toekomst van e-commerce?

11/04/2024

Wat is een circulaire economie?

11/04/2024

De voordelen van big data

11/04/2024

Drukke levensstijl? Begin met mealprepping!

28/03/2024
© Copyright Esrato 2024
hello world!