Jaren 90 kleding: dit droeg men in de jaren 90 naar het werk

03/09/2022
|
215
90's mode

Er zijn maar enkele dingen tijdloos in onze westerse samenleving. Dat is belasting betalen, werken en 90’s kleding. Sommige dingen verleren wij gewoon nooit. Door de opleving die 90’s fashion aan het maken is anno 2022 gaan wij in dit artikel terug in de tijd om te kijken hoe men zich kleedde op het werk in de jaren 90.

Spijkerstof domineerde

Spijkerstof, ook wel denim genoemd, was niet meer aan te slepen. Of het nou een net jasje, je broek of soms zelfs je schoenen waren. Alles moest en zou denim zijn. Tegenwoordig zijn er leuke varianten op deze trend gekomen, waaronder het maken van een compleet pak uit denim. Daarbij wel zeggende dat de denim die tegenwoordig geproduceerd wordt wel van hogere kwaliteit is en minder op ‘traditionele’ denim lijkt.

Padded shoulders & body’s

Deze trend werd vooral, in het werkleven, gevolgd door de vrouwen. En voor een goede reden, het was en is namelijk héél stijlvol! Zo stijlvol dat deze trend weer helemaal terug het komen is. Waarin eerst de padded shoulders en body’s gereserveerd bleven voor de werkvloer en het uitgaansleven komen ze nu ook voor in het dagelijks leven. Zo heeft Nikkie bijvoorbeeld een collectie die nu ook die body’s en padded shoulders bevat. Wij vinden dit helemaal niet erg, want wie vindt dit nou geen mooie trend?

Lees ook:  Hier moet je rekening mee houden als je een oldtimer hebt

(Bloemen)jurkjes

De 90’s begonnen de trend van casual work wear steeds meer te implementeren. Waar vroeger nog iedereen in een saai pak moest komen kwam er nu wat kleur en fleur op de werkvloer! Of het nou bloemen, roze wijde zomerjurkjes of een retro disco print was, vrouwen kwamen vol goede moed naar het werk door deze mooie 90's kleding.

Niet alles veranderde

Ook in de 90’s waren er bedrijven die het nog iedereen verplichte om in pak te komen. Voor mannen was hier vrij weinig in te variëren, je kwam in een marineblauw, grijs of zwart pak naar het werk. Vrouwen hadden wat meer keuze met ‘skirt suits’ en kleuren van mintgroen tot bleek grijs. Sommige dingen veranderen niet. Er zijn nog altijd bedrijven die niks anders accepteren dan een pak, denk hierbij aan de financiële sector. Hoewel door de jaren heen bedrijven in deze sector losser beginnen te worden zien we dat er bij veel bedrijven nog zeer traditioneel gekleed dient te worden.

Meer blogs lezen? Lees dan Tekenen dat je naar een therapeut moet

Laatste artikelen

De voordelen van klantloyaliteitsprogramma’s

16/07/2024

Hoe verlichting kan bijdragen aan energiebesparing

15/07/2024

Alles over de elektrotechnische installatie in je huis

01/07/2024

Een verwarmde dakgoot: wat heb je eraan?

28/06/2024

Je eigen festival organiseren: hoe moet dat?

24/06/2024
© Copyright Esrato 2024
hello world!