Wat is industrieel reinigen?

06/11/2023
|
74
Wat is industrieel reinigen?

Heb jij een pand, fabriek, magazijn of een andere industriële omgeving? Dan kan het interessant zijn om eens in de zoveel tijd de omgeving industrieel te reinigen. Weet je niet wat dit betekent of waar je het voor kunt gebruiken? Lees dan vooral verder en ontdek of jij het kunt gebruiken.

Wat is industrieel reinigen?

Industrieel reinigen verwijst naar het proces en onderhouden van industriële faciliteiten zoals fabrieken en magazijnen. Deze soort reiniging omvat vaak grootschalige, zware schoonmaakwerkzaamheden en vereist daarnaast ook nog eens de juiste kennis en apparatuur. Daarnaast heeft industriële reiniging een paar duidelijke kenmerken. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Periodiek onderhouden: voor veel bedrijven is industrieel reinigen een steeds terugkerende activiteit.  Dit doen ze om een veilige en schone werkomgeving te kunnen garanderen.
  • Grootschaligheid: zoals eerder vermeld, komt industriële reiniging vooral voor bij grote oppervlaktes waarbij een schoonmaak plaats moet vinden. Het reinigen van deze ruimtes vereist gespecialiseerde apparatuur en methoden om zo efficiënt mogelijk om te gaan.
  • Vervuiling: industrieel reinigen voor bedrijven bevatten strikte veiligheidsregels. Dit komt doordat de omgeving aanzienlijk vervuild kan zijn door stof, vet, olie, chemicaliën en andere stoffen die afkomstig zijn van processen.
  • Aanpassing naar behoefte: reinigingsdiensten moeten zich vaak aanpassen aan de behoefte van de industrie en kijken met welke soort vervuiling ze te maken hebben. Iedere sector, zoals de voedingsindustrie, chemische industrie of de auto-industrie hebben zo hun eigen reinigingseisen.

Vanwege milieu- en ARBO-technische redenen wordt de voorkeur gegeven aan reinigen op waterbasis. Het reinigen zelf doe je met TACT:

T = temperatuur (warm boven koud)

Lees ook:  Top 5 vrouwelijke beroepen

A = Agitatie (beweging of mechanische ondersteuning zoals bijvoorbeeld sproeien)

C = Chemie (met reinigingsmiddel gaat het veel beter dan alleen met water)

T = Tijd (inweken en verwijderen van vuil en vet kost tijd)

Voordelen van industrieel reinigen

Nu we weten wat industrieel reinigen voor bedrijven precies is. Kunnen we gaan kijken naar de voordelen die het met zich meebrengt. De voordelen zijn onder andere:

  • Verlengen levensduur machines en apparatuur: industrieel reinigen is een cruciale activiteit om de levensduur van alle machines en apparaten te kunnen verlengen. Zo worden onder andere corrosie en andere typische machineproblemen direct tegengegaan voordat ze de kans krijgen op te treden. Daarnaast helpt een intensieve reiniging onverwachtse stilstand te voorkomen.
  • Arbeidsvoorwaarden: industrieel reinigen is van groot belang voor de arbeidsvoorwaarden in het bedrijf. Door schone omstandigheden daalt de kans op ziektes en ongevallen aanzienlijk.
  • Productkwaliteit: doordat de producten steeds gereinigd worden, komen er geen vuildeeltjes in het eindproduct en zo kunt u de klanten beloven de allerbeste producten te verkopen.

Toekomstgericht

Wij hopen een duidelijk beeld te hebben geschetst wat industrieel reinigen precies inhoudt en welke voordelen het met zich meedraagt. Mocht jij een eigen bedrijf in het zuiden van ons land hebben, dan raden wij zeker aan een schoonmaakbedrijf in zuid Limburg in te schakelen voor een industriële reiniging. Zo kun jij je personeel garanderen en beloven dat ze in een schone omgeving werken en je klanten overtuigen de beste producten te hebben.

Vond je dit interessant? Lees hier ons artikel over duurzame praktijken voor een groene toekomst.

Laatste artikelen

Je bedrijf in de schijnwerpers zetten: zo doe je dat!

14/05/2024

Zo optimaliseer je jouw thuiskantoor

30/04/2024

Waar moet je op letten bij het kopen van een huis?

29/04/2024

De top 5 skigebieden in Europa

24/04/2024

Kan ik zelf mijn auto chiptunen?

16/04/2024
© Copyright Esrato 2024
hello world!