5 tips voor een comfortabele werkplek

01/11/2022
|
191
adiabatische koeler

Wanneer jij een comfortabele werkplek hebt, kun je over het algemeen beter presteren. Daarnaast ben je veel creatiever en gelukkiger. Daarnaast besteden we de meeste tijd in de week op werk. Zorg dus voor een comfortabele werkplek met deze 5 tips!

Een plek om te ontspannen

Nadat jij productief bent geweest, is het belangrijk dat je genoeg ontspanning hebt. Zorg daarom dat er een hoek is waar je kunt ontspannen of misschien wel een loungeruimte. Zet in deze hoek een loungeset of zitzakken, een grote boekenkast met interessante boeken en een voetbaltafel. Zo kun je even ontspannen met een boek of even actief doen tijdens een spelletje. Als jij genoeg ontspannen bent, kun je weer met concentratie terug aan je werk.

Een persoonlijke touch aan je kantoor

Uit onderzoek is gebleken dat de perfecte werkplek aan moet voelen als thuis. Een huiselijk gevoel op je werk. Neem een aantal persoonlijke spullen van thuis mee naar je kantoor. Denk hierbij aan fotolijstjes met foto’s van je gezin, je favoriete plant of dat beeldje wat je thuis op de kast hebt staan. Je kunt hiermee alle kanten op

Groen moet je doen

Planten hebben niet alleen een positief effect thuis, maar ook po de werkvloer. Planten zorgen voor het verbeteren van de luchtkwaliteit. Er komt namelijk mee zuurstof in de lucht. Daarnaast kunnen planten zorgen voor het verminderen van stress. Heb je geen zin in het onderhouden van planten? Dan kun je er ook voor kiezen om kunstplanten in je kantoor te zetten. Ook dit fleurt je werkplek al op, en zeker als je deze combineert met een kleurrijke bloempot.

Lees ook:  Ergonomie op de werkplek

Opgeruimd en licht

Uit een aantal onderzoeken is gebleken dat een opgeruimde en lichte werkplek zorgt voor een hogere mate van productiviteit. Van een onopgeruimd donker kantoor zul je niet zo snel vrolijk en blij worden. En een opgeruimd kantoor hoeft helemaal niet saai te zijn. Kies voor opbergboxen met kleur en gebruik een design kast als scheidingswand. Ook hierbij zijn de mogelijkheden eindeloos.

Zorg voor rust

Uit onderzoek van NavioResearch is gebleken dat geluidsoverlast hetgeen is waar de meeste mensen zich aan storen op het werk. Geluidsoverlast zal zorgen voor een mindere mate van productiviteit. Zorg daarom voor je eigen oase van rust. Kies daarom voor een scheidingswand om het geluid om te vangen en leg een koptelefoon of oortjes op je kantoor. Zo kan je je beter concentreren.

En er zijn natuurlijk nog veel tips die we je kunnen geven zoals een adiabatische koeler in de zomer, maar dit zijn de belangrijkste tips voor een comfortabele werkplek. Vond je dit artikel nu leuk? Lees dan meer over het kopen van bijzonder vastgoed en het starten van een onderneming.

Lees ook: voordelen van kartonnen verpakkingen

Laatste artikelen

Een nieuwe start: het belang van ziektekostenverzekering op achttienjarige leeftijd

29/05/2024

Een historisch weekend in Valkenburg

16/05/2024

Je bedrijf in de schijnwerpers zetten: zo doe je dat!

14/05/2024

Zo optimaliseer je jouw thuiskantoor

30/04/2024

Waar moet je op letten bij het kopen van een huis?

29/04/2024
© Copyright Esrato 2024
hello world!