Bijzonder vastgoed kopen

27/10/2022
|
176
Vastgoed

Ben jij op zoek naar een bijzonder stukje vastgoed of wil je gewoon iets anders dan een rijtjeshuis in de stad? In dit artikel vertellen wij meer over de soorten bijzonder vastgoed die er zijn en de plaatsen waar je deze kan vinden.

Rijksmonumenten

Het kopen van een rijksmonument heeft zowel haar voor- als nadelen. Alleen al het achterhalen van de geschiedenis van het pand dat je gekocht hebt is super interessant. Echter, voor het kopen van een monument dien je goed op de hoogte te zijn van alle regels die hierbij komen kijken. Zo mag je bijvoorbeeld vaak niks aan het uiterlijk en/of de indeling van het huis veranderen.
Er zijn ook leuke voordelen die erbij komen kijken zoals een eventuele vergoeding voor het onderhouden van het pand. Het hangt echter per gemeente ervan af of je hier recht op hebt.

Het heuvelland in Limburg

Over geheel Nederland zijn veel rijksmonumenten te vinden. Echter, in het zuiden van Limburg zijn de meeste te vinden, vaak zijn dit oude boerderijen. Lijkt dit jou een fantastisch idee, zoek dan eens naar makelaar Mechelen. Dit dorpje ligt namelijk in het hartje van het Heuvelland, een huis te koop in Mechelen of elk dorp er om heen is wel vrij lastig, zeker in de huidige markt. Veel mensen die in Mechelen een huis hebben zullen het niet snel verkopen omdat ze er zeer aan gehecht zijn of  omdat het al jaren in de familie zit. Echter, neem eens contact op met een makelaar in Mechelen en misschien heb je wel geluk.

Lees ook:  Tips voor een ideale thuiswerkplek

Vintage vastgoed

Vintage gebouwen hebben net als rijksmonumenten een geschiedenis, alleen dan wat aparter. Zo kunnen vintage gebouwen een militair magazijn of gymzaal zijn geweest. Dit soort panden worden opgekocht en omgetoverd in de meest unieke huizen. Wat je tegenwoordig ook steeds vaker voorbij ziet komen zijn oude gevangenissen of ziekenhuizen die een nieuw leven ingeblazen krijgen. Of ze nu een hotel, appartementen of bioscoop worden, het is allemaal even uniek. Architecten van vintage vastgoed zien de waarde van authentieke gebouwen en maken liever iets nieuws van iets ouds dan iets in zijn geheel te slopen.

Industrieel erfgoed

Net als industrieel interieur is industrieel erfgoed helemaal in. Steeds meer mensen gaan de uitdaging aan om een oude fabriek op te knappen naar een prachtig huis of hotel. Dit fenomeen is ooit begonnen door het tekort aan huizen en is nu opgebloeid naar een wereldwijde trend.
De industriële look met haar hoge plafonds, grote ramen en grove bakstenen en betonnen details is iets wat bijna iedereen tegenwoordig wil hebben.

Grote steden

Industriële en vintage vastgoed zul je veel vinden rondom grote steden aangezien zij vaak beschikken over veel fabrieken, sporthallen en etc. Een goed voorbeeld van een stad waar je veel industriële panden zult vinden is Eindhoven. Deze stad staat bekend om haar industriële historie en heeft genoeg panden tot haar beschikking.

Heb je deze blog gelezen en ben je geïnteresseerd in onze andere blogs? Lees dan eens onze blog over "het belang van financieel overzicht"

Laatste artikelen

Kan ik zelf mijn auto chiptunen?

16/04/2024

Hoe vormt kunstmatige intelligentie de toekomst van e-commerce?

11/04/2024

Wat is een circulaire economie?

11/04/2024

De voordelen van big data

11/04/2024

Drukke levensstijl? Begin met mealprepping!

28/03/2024
© Copyright Esrato 2024
hello world!