Tegels of pvc? De verschillen

25/01/2023
|
175
Vloer egaliseren

Wanneer je jouw huis gaat renoveren, is de kans groot dat je ook gaat kiezen voor een nieuwe vloer. De populairste opties van dit moment zijn toch wel tegel- en pvc-vloeren. Beide hebben ze hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. In dit artikel gaan we het hebben over de verschillen tussen een tegelvloer en een pvc-vloer.

Duurzaamheid

Een van de grootste verschillen tussen deze twee vloeren is hun duurzaamheid. Over het algemeen zijn de pvc-vloeren meer slijtvast en makkelijker om te onderhouden dan tegelvloeren. Daarnaast zijn ze ook nog eens minder gevoelig voor scheuren en krassen, waardoor ze langer mee kunnen gaan. Tegels zijn over het algemeen ook wel erg duurzaam, maar ze vereisen net iets meer onderhoud om goed uit te blijven zien.

Het uiterlijk

Tussen pvc- en tegelvloeren zijn er natuurlijk ook verschillen in het uiterlijk. De pvc-vloeren zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en patronen. Tegelvloeren zijn meestal meer beperkt tot een aantal bepaalde stijlen en kleuren. Daarnaast kunnen de pvc-vloeren ook worden ontworpen om op tegels, hout en andere materialen te lijken. Tegels egaliseren is vaak noodzakelijk om een mooie en strakke vloer te krijgen. Zorg dan dus ook altijd dat dit gedaan wordt.

Lees ook:  Bijzonder vastgoed kopen

De prijs

Het derde belangrijke verschil wat we gaan bespreken is het verschil in prijs. Over het algemeen zijn pvc vloeren goedkoper dan tegels en al helemaal als je de kosten van het onderhoud mee gaat rekenen.

Isolatie

Het laatste verschil is een verschil in isolatie. Pvc vloeren isoleren geluid en warmte veel beter dan een tegelvloer. Dit kan heel handig zijn in grote huizen met een harde vloer, maar ook als jij op zoek bent naar een meer energie-efficiënte vloer is een pvc-vloer een betere optie. Tegelvloeren zijn vaak minder goed geïsoleerd en kunnen zorgen voor een galmeffect en voor een koude vloer.

Zo, dit waren ze dan. Het zijn beide populaire opties voor in huizen, maar ze hebben beide wel andere voor- en nadelen. Maak dus een goede keuze en denk hier goed over na. Misschien heb jij binnenkort wel een pvc- of tegelvloer in huis liggen. Vond je dit artikel interessant? Lees dan ook over het inrichten van een kleine woonkamer en over tips om speelgoed op te ruimen.

Laatste artikelen

Een nieuwe start: het belang van ziektekostenverzekering op achttienjarige leeftijd

29/05/2024

Een historisch weekend in Valkenburg

16/05/2024

Je bedrijf in de schijnwerpers zetten: zo doe je dat!

14/05/2024

Zo optimaliseer je jouw thuiskantoor

30/04/2024

Waar moet je op letten bij het kopen van een huis?

29/04/2024
© Copyright Esrato 2024
hello world!