Een kleine woonkamer inrichten

05/12/2022
|
95
woonkamer

Op internet zie je zoveel mooie foto’s van woonkamers voorbij komen, waarvan je de verschillende elementen het liefste ook in jouw woonkamer aanbrengt. Alleen heb je niet de ruimte, zoals de verschillende woonkamers op de foto’s. Echter hoeft dit geen probleem te zijn. Je kunt ook de woonkamer inrichten, als is het een kleine woonkamer. Maar hoe kun je dit het beste doen? In deze blog lees je hoe jij ook van jouw kleine woonkamer een gezellige woonkamer kan maken!

Denk verticaal

Met een kleien woonkamer betekent het niet dat je niet veel kwijt kunt in de woonkamer. Je zult alleen op een andere manier moeten denken. Wij zijn gewend om horizontaal te denken bij het inrichten van de woonkamer. Het liefst zien wij zoveel mogelijk elementen op ooghoogte. Bij een kleine kamer is het lastig om al jouw wensen in de kamer te brengen en zal je dus op een andere manier moeten denken. Zo zal je bij een kamer die iets kleiner is, meer de hoogte in kunnen werken. Denk maar aan verschillende plankjes aan de muur.

Speel met voorwerpen

Lichtinval is belangrijk, als het aankomt op de indeling van de kamer. Een open deur geeft bijvoorbeeld een ruimtelijker gevoel. Ook geeft een open deur een bijzonder effect bij een lichte verfkleur, zoals wit. Wit geeft de woonkamer een ruim gevoel en weerkaatst ook invallend licht.

Lees ook:  Hoe richt je een verticale tuin in?

Ook kun je spelen met de spiegel. Een grote spiegel of een combinatie van kleine spiegels geeft de woonkamer dubbel weer. Hierdoor lijkt het dat de kamer groter is, dan het daadwerkelijk is. of wat dacht je van een poster of schilderij van een stad of natuurgebied. Jouw brein associeert de stad of natuurgebied met ruimte.

Kies veelzijdige items

Ga voor elementen in de kamer die je veelzijdig kunt gebruiken. Er zijn talloze elementen die je in de woonkamer kunt plaatsen, die veelzijdig zijn te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een stoel die je kunt gebruiken voor aan de eettafel en voor de tv. Tevens kun je een poefje gebruiken als bijzettafel en om jouw voeten te laten rusten. Ook hoef je niet jouw meubelstukken op elkaar af te stemmen. Je kunt bijvoorbeeld een stoelhoes kopen. Zo kun je jouw stoel in verschillende inrichtingen gebruiken. Bovendien beschermt het jouw stoel ook nog tegen eventuele vlekken.

Dit waren ze dan! De tips voor het inrichten van jouw kleine woonkamer. Heb je deze blog gelezen en ben je geïnteresseerd in onze andere blogs? Lees dan eens onze blog over “gesprekonderwerpen in de pauze“ of “dit kun je doen met oude apparaten

Laatste artikelen

Wat te doen bij een stijve rug?

25/09/2023

Duurzame praktijken voor een groenere toekomst

20/09/2023

Alle redenen om een auto te huren

19/09/2023

De voordelen van wonen in een dorp

19/09/2023

Effectieve time management tips voor een productieve werkdag

13/09/2023
© Copyright Esrato 2023
hello world!