Dit kun je doen met oude apparaten

01/09/2022
|
210
Oude apparaten

Je kent het wel, je loopt de garage of berging naar binnen en je valt direct over dat éne ding wat al een jaar geleden weggegooid had moeten worden. Nadat de frustratie eruit geschreeuwd is, ga je op zoek naar waar je je oude prul kwijt kan zonder al te veel moeite. Laten we nou net een artikel geschreven hebben over wat je kan doen met je oude apparaten.

Breng je prul naar de oud ijzer boer

Hier krijg je nog voor betaald ook! Of het nou oud ijzer Landgraaf, Sittard, Geleen of Kerkrade is. De spullen waar je overheen valt zijn geld waard! Maar vergis je niet, niet alleen ijzer is geld waard. Je kan ook koper, zink, aluminium lood, accu’s en nog veel meer naar de ijzer boer brengen! Sommige ijzerboeren komen het ook thuis ophalen tegen een klein tarief.

Met de benzineprijzen van tegenwoordig telt elke cent. Je zou de oude apparaten in principe gratis langs de straat kunnen zetten, je kan ook langs de lokale ijzer boer gaan en kijken of je een mooi extra zakcentje kan vangen!

Niet recyclen maar upcyclen

Upcyclen is een term die ontstaan is in ’94 en staat erop dat materialen verwerkt kunnen worden tot een nieuw product, zonder deze te degraderen. Upcyclen is in de afgelopen paar jaar ontstaan en het lijkt erop dat de trend aanhoudt. Onder het mom van upcyclen zie je dat steeds meer ‘prul’ toch geen prul blijkt te zijn. Van een oude kleine koelkast kan je met wat spuitwerk een mooi kastje maken. Oude kleren kunnen hergebruikt worden om de bekleding van stoelen, banken of tafels te maken. De mogelijkheden zijn eindeloos, het enige wat die mogelijkheden tegenhoudt is je verbeelding!

Lees ook:  Wat is het verschil tussen een klauwhamer en een rubberen hamer?

Breng het naar de kringloopwinkel als het nog werkt

Als je er niks voor terug hoeft en geen zin hebt om te upcyclen, kan je het altijd geven aan de minder fortuinlijken. Hierbij worden mensen geholpen die het nodig hebben en heb jij weer wat extra ruimte in je berging. Kijk wel uit, niet elke kringloopwinkel heeft een ophaalservice, er is dus een aanwezige kans dat je zelf naar de kringloopwinkel moet gaan.

Dump dag

Sommige gemeentes halen ook oude apparaten op bij mensen thuis op bepaalde dagen in het jaar. Kijk op de site van de gemeente waar je woont om te zien of dit ook geldt voor jouw gemeente!

Ben je na het lezen van deze blog ook geïnteresseerd in onze andere blogs? Lees dan eens onze blog over "tapijt schoonmaken: zo doe je dat"!

Laatste artikelen

De voordelen van klantloyaliteitsprogramma’s

16/07/2024

Hoe verlichting kan bijdragen aan energiebesparing

15/07/2024

Alles over de elektrotechnische installatie in je huis

01/07/2024

Een verwarmde dakgoot: wat heb je eraan?

28/06/2024

Je eigen festival organiseren: hoe moet dat?

24/06/2024
© Copyright Esrato 2024
hello world!