Tapijt schoonmaken: zo doe je dat

21/11/2022
|
170
tapijt schoonmaken

Een tapijt kent vele voordelen. Het voelt onder andere zacht warm en comfortabel aan. Vooral in de koudere periodes is dit erg fijn. Daarnaast haalt een tapijt de stof uit de lucht en biedt het vaak een mooie uitstraling aan het interieur. Echter is het wel belangrijk dat het tapijt goed schoongemaakt wordt. Maar hoe doe je dat precies? In de blog vind je de manieren, hoe jij het beste een tapijt kunt schoonmaken!

Tapijt schoonmaken met verschillende middeltjes

Je kunt het tapijt reinigen met verschillende vloeistoffen en middeltjes. Hieronder volgen er enkele:

Reinigen met Groene zeep

Het is mogelijk om het tapijt te reinigen met groene zeep. Je kunt dit doen door op de vlekken te deppen met de groene zeep Na het deppen kun je het gemakkelijk afnemen met een natte doek.

Reinigen met scheerschuim

Als je gaat reinigen met scheerschuimspuit eerst een klein beetje over de vlekken in het tapijt. Hierna kun je inwrijven en afnemen met heet water.

Reinigen met soda

Bij het gebruik van soda, zul je minimaal een nacht moeten wachten. Strooi de soda over het tapijt en laat het een nacht liggen. Wanneer de soda een nacht op het tapijt heeft kunnen intrekken, kun je het tapijt stofzuigen.

Tapijtreiniger

In veel bouwwinkel, vind je ook tapijtreiniger. Dit middel is specifiek geschikt voor het reinigen van een tapijt. Vaak is dit niet het middel dat je direct in huis hebt. Het is goed om voor jezelf af te wegen, of je dit middel in huis moet halen. Over het algemeen is tapijtreiniger iets duurder, maar werkt het wel iets sneller.

Lees ook:  Huis verkopen aan je kind? Dit zijn de regels

Tapijt schoonmaken met apparatuur

Ook is het mogelijk om het tapijt schoon te maken met verschillende apparaten. Hieronder volgen er enkele:

Stofzuigen

Het is belangrijk om het tapijt met regelmaat te stofzuigen. Het kan zijn dat er dagelijks over het tapijt wordt gelopen. Op deze manier komt het tapijt elke dag in aanraking met de onderkant van verschillende schoenen. Het kan dan zijn dat het tapijt vies wordt. Daarnaast zorgt het tapijt ervoor, dat de stof uit de lucht wordt gehaald. Om deze reden is het ook belangrijk, om het tapijt met regelmaat te stofzuigen.

Tapijtreiniger machine

Het tapijt kan ook schoongemaakt worden met een tapijtreiniger machine. De tapijtreiniger machine is specifiek geschikt om het tapijt schoon te maken. Het apparaat is duurder dan een stofzuiger en stoomreiniger. Het is daarom handig om jezelf af te vragen of de aanschaf van het apparaat het waard is voor een tapijt.

Reinigen met een stoomreiniger

Het is mogelijk om het tapijt schoon te maken met een stoomreiniger. Met een stoomreiniger zorg je ervoor dat de bacteriën van het tapijt worden verwijderd. Je kunt het beste de stoomreiniger vullen met water en een tapijtreinigingsmiddel. Vervolgens kun je de stoomreiniger gebruiken zoals je gewend bent.

Na deze blog heb je de juiste tips, om jouw tapijt weer schoon te krijgen! Heel veel succes met het schoonmaken van jouw tapijt! Ben je na het lezen van deze blog ook geïnteresseerd in onze andere blogs? Lees dan eens onze blog over “wat zijn gevaarlijke stoffen” en “alles over de tussentijdse toets

Laatste artikelen

Een nieuwe start: het belang van ziektekostenverzekering op achttienjarige leeftijd

29/05/2024

Een historisch weekend in Valkenburg

16/05/2024

Je bedrijf in de schijnwerpers zetten: zo doe je dat!

14/05/2024

Zo optimaliseer je jouw thuiskantoor

30/04/2024

Waar moet je op letten bij het kopen van een huis?

29/04/2024
© Copyright Esrato 2024
hello world!