Gespreksonderwerpen in de pauze

04/09/2022
|
170
Pauze werk

Het is 12:00 en je hebt eindelijk pauze. Je gaat met je collega’s naar de kantine en het valt meteen stil. De een begint op zijn telefoon te kijken en de ander staart maar wat voor zich uit. Om deze ongemakkelijkheid te voorkomen, hebben we gespreksonderwerpen bedacht die je met je collega’s kan bespreken voor een fijne en sociale pauze! Lees hieronder meer over die gespreksonderwerpen!

Het nieuws

Probeer een paar minuten voor je pauze begint snel naar een aantal nieuwsartikels te kijken. Door de grote stroom van informatie in de hedendaagse wereld is er altijd wel een relevant onderwerp om te bespreken tijdens de pauze!

Zelfstandig ondernemer

Tegenwoordig zie je dat mensen steeds meer in zowel loondienst werken als zelfstandig ondernemer zijn. Of je nou zelf een ZZP’er bent of je collega een ZZP’er is. Vraag eens door of iemand waar je pauze mee hebt een ZZP’er is. Wellicht weet jij wel veel over zijn sector en kunnen jullie het daar over hebben. Als je collega net gestart is kan je het bijvoorbeeld hebben over welke analyses belangrijk zijn om in het begin te maken.

Crypto koers

Een terugkerend thema in veel gesprekken de afgelopen jaren blijft crypto currency. Het kan gaan over de eerste twee landen die crypto currency als officieel betaalmiddel hebben ingevoerd (namelijk, El Salvador en de Centraal Afrikaanse Republiek). Ook kan het gaan over wat bijvoorbeeld de Ripple koers aan het doen is. Door de veel voorkomende schommelingen in de prijs, zoals de Ripple koers, zal het een relevant gespreksonderwerp blijven.

Lees ook:  De voor- en nadelen van een werkvakantie

Sportevenementen van afgelopen week

Bijna iedereen volgt wel een sport. Een groot sportevenement wat zich in de afgelopen week heeft afgespeeld zal dus vaker wel raken als gespreksonderwerp dan niet. Het helpt natuurlijk als je het een en ander van de sport die je wilt bespreken afweet.

Vaak slaat dit gesprek over in waar iemand zichzelf sportief mee bezig houdt, wat helpt om het gesprek natuurlijk te houden. Vraag hoe lang ze dit al doen of waar ze dit doen. Daarna zou je, mits je een sport doet, hetzelfde kunnen vertellen over je eigen sport. Voor je het weet is de hele tafel lyrisch over een onderwerp en vliegt de pauze zo voorbij!

Gebruik de omgeving

Of je nou in de kantine zit, buiten of aan je bureau. Kijk om je heen of er iets buitengewoons is waar je een gesprek over kan starten. Als je in de keuken staat, vraag dan naar hun lunch.

Vaak zie je dat mensen opgelucht zijn als iemand de stilte durft te verbreken omdat ze zich ongemakkelijk voelen. Gebruik dus deze tips om de sociale factor op je werk te verhogen!

Laatste artikelen

Je bedrijf in de schijnwerpers zetten: zo doe je dat!

14/05/2024

Zo optimaliseer je jouw thuiskantoor

30/04/2024

Waar moet je op letten bij het kopen van een huis?

29/04/2024

De top 5 skigebieden in Europa

24/04/2024

Kan ik zelf mijn auto chiptunen?

16/04/2024
© Copyright Esrato 2024
hello world!