Speelgoed opruimen tips!

18/11/2022
|
98
speelgoed

Je kunt soms nare ongelukken in huis krijgen met rondslingerend speeltjes van je kind. Bovendien kunnen rondslingerende toys ook voor een voortdurend onrustig gevoel zorgen. Liggen de speeltjes bij jou thuis overal en kun je wel wat 'speelgoed opruimen tips' gebruiken? Lees dan verder...

Waar het speelgoed opbergen

Waar veel mensen mee zitten is ook eigenlijk: waar is er nog plek om al die toys op te bergen? Het is handig om met bijvoorbeeld een opbergzak te werken. Daar kan je kind dan snel zijn speelgoed in kwijt. Vaak is er wel een handige onopvallende plek waar die opbergzak kan liggen. Bijvoorbeeld achter de bank of naast een kast.

Verder is het fijn dat er ook een plek is, vaak op de slaapkamer, waar het speelgoed wat langer kan blijven liggen. Als iemand net een heel dorp heeft opgebouwd met bijvoorbeeld Playmobil dan is het leuk om de dag erna er ook nog mee te kunnen spelen.

Vanaf welke leeftijd zelf opruimen

Het kan nogal streng overkomen als je bij een klein hummeltje gaat zeggen dat hij, zij of hen moet opruimen. Toch horen de minder leuke dingen zeggen ook bij het opvoeden. Je kind heeft er ook baat bij. Zelfstandig zijn is namelijk heel goed voor het zelfvertrouwen van je kind. Meestal kun je een kind van 4 al leren om de eigen kamer op te ruimen. Het zal dan wel te wensen overlaten, maar het begin is er vast. Als je kind 8 is zou het normaalgesproken wel zijn, haar of hen eigen kamer moeten kunnen opruimen.

Lees ook:  De opkomst van duurzame mode
speelgoed

Slimme opbergmethode voor de kleintjes

Voor de kleine kinderen helpt het om met bijvoorbeeld verschillende bakken te werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bak voor autootjes en een bak voor duploblokken. Op deze manier leert je kind al onderscheid te maken tussen de verschillende soorten speeltjes. Leren sorteren dus.

Consequent zijn

Bij het opvoeden is het heel verleidelijk om op te ruimen voor je kind. Het kan immers een strijd zijn soms om je kind ertoe te zetten om op te ruimen. Daar heb je niet altijd de energie voor. Bedenk je dan wel goed dat de volhouder wint.

Heb je deze blog gelezen en ben je geïnteresseerd in onze andere blogs? Lees dan eens onze blog over “een kleine woonkamer inrichten" of "gevaarlijke stoffen bij jou thuis!"

Laatste artikelen

Wat te doen bij een stijve rug?

25/09/2023

Duurzame praktijken voor een groenere toekomst

20/09/2023

Alle redenen om een auto te huren

19/09/2023

De voordelen van wonen in een dorp

19/09/2023

Effectieve time management tips voor een productieve werkdag

13/09/2023
© Copyright Esrato 2023
hello world!