Gevaarlijke stoffen bij jou thuis!

18/01/2023
|
174
gevaarlijke stoffen thuis

Je zult het vast vaker hebben gehoord, dat je jouw huis goed schoon moet houden. Op het moment dat je jouw huis niet vaak poetst, kunnen bacteriën hun gang gaan. Hetzelfde op het moment dat jij het bed niet vaak genoeg verschoont. Echter kun je niet altijd de schuld geven aan het schoonmaken. Er kunnen ook giftige en gevaarlijke stoffen ontstaan, terwijl jij er zelf vrij weinig aan kunt doen. Deze stoffen zijn bijvoorbeeld ook niet in elke huis te vinden, maar het kan zomaar gebeuren. In deze blog vind je gevaarlijke stoffen in huis voorkomen, die niet alleen giftig maar ook nog eens erg gevaarlijk kunnen zijn!

Asbest

Grote kans dat je de naam wel eens voorbij hebt horen komen. Misschien wel in jouw omgeving of op de radio of tv. Hoewel het een veelgebruikt materiaal was in het verleden, wordt het vandaag de dag niet meer gebruikt. Dit heeft ermee te maken dat asbest verschillende gezondheidsproblemen met zich mee kan brengen. Door asbest kunnen onder andere vervelende longaandoeningen ontstaan.

Asbest werd vroeger veelal in de bouw gebruikt. Zo kun je het vinden in de muren of daken. Asbest is niet schadelijk, zolang er niks mee gebeurd. Asbest wordt alleen schadelijk, op het moment dat er aan gezaagd of gebroken wordt. Vanaf dat moment kan het zeer schadelijk worden

Lees ook:  Een Scandinavisch interieur creëer je zo

Koolmonoxide

Koolmonoxide is een bekend gas. Koolmonoxide wordt onder andere opgenomen door planten. Planten verwerken dit weer in zuurstof. Zuurstof is ook hetgeen waarop de mens leeft. Als er geen zuurstof, maar koolmonoxide wordt ingeademd kunnen er vervelende gevolgen plaatsvinden. Koolmonoxide kan jouw gezondheid heel erg aantasten. Bij een kleine hoeveelheid koolmonoxide kun je hoofdpijn, misselijkheid en vermoeidheid ervaren. Echter op het moment dat er te veel koolmonoxide wordt ingeademd, kunnen er ernstigere ongevallen plaatsvinden. Bij een grote hoeveelheid koolmonoxide kan het gebeuren dat iemand bewusteloos raakt tot overlijden komt.

Fijnstof

Fijnstof is een stof die in het huis voorkomt. Fijnstof is een gevaarlijke stof. Het bestaat uit kleine zwevende deeltjes die afkomstig zijn uit verschillende bronnen. Doordat de deeltjes zo klein zijn, kunnen ze doordringen tot de longen. Fijnstof kan ervoor zorgen dat men eerder komt te overlijden. Het ontstaat onder andere door roken, een open haard en verschillende uitlaatgassen buiten.

Dit waren ze dan! De drie gevaarlijke stoffen die in jouw huis voor kunnen komen! In de gevaarlijke stoffen app, staan nog meer gevaarlijke stoffen waar je voor moet oppassen. Heb je deze blog gelezen en ben je geïnteresseerd in onze andere blogs? Lees dan eens onze blog over “Verafschuwd en geliefd; de Eiffeltoren“ of “op deze manier verhoog jij de omzet

Laatste artikelen

De voordelen van klantloyaliteitsprogramma’s

16/07/2024

Hoe verlichting kan bijdragen aan energiebesparing

15/07/2024

Alles over de elektrotechnische installatie in je huis

01/07/2024

Een verwarmde dakgoot: wat heb je eraan?

28/06/2024

Je eigen festival organiseren: hoe moet dat?

24/06/2024
© Copyright Esrato 2024
hello world!