Verafschuwd en geliefd; de Eiffeltoren

05/12/2022
|
55
Nieuwbouw architect Amsterdam

Als je Parijs al eens hebt gezocht dan is de kans groot dat je hem wel eens hebt gezien of zelf bezocht. Het geliefde monument van de hoofdstad van Frankrijk: De Eiffeltoren. Het middelpunt van Parijs was een hoofdtentoonstelling tijdens de wereldtoonstelling in 1889. Maar waarom is het gebouw zo bekend?

De geschiedenis van de Eiffeltoren

In 1889 was de honderdste verjaardag van de Franse Revolutie. Door het bouwen van de Eiffeltoren kon Frankrijk aan de wereld hun industriële bekwaamheid laten zien. In het begin vonden de bewoners van Parijs de Eiffeltoren “het lelijkste gebouw van de stad” maar het werd al snel gezien als een echt symbool van Parijs.

De bouw van de Eiffeltoren startte in juli 1887. Maar de bewoners van Parijs stonden er niet op te springen om een metalen monument in hun stad te hebben. Tegenwoordig wordt het monument gezien als iets uniek maar in 1889 was er nog nooit zoiets als de Eiffel toren gezien. Door de bouw van de Eiffeltoren begon de moderne architectuur in Parijs. Kijk op nieuwbouw architect Amsterdam als je op zoek bent naar moderne architect.

Lees ook:  Vakantiehuis in de Ardennen of andere plekken?
Nieuwbouw architect Amsterdam

Toen de bouw begon stuurden een grote groep van architecten, schrijvers, beeldhouwers en kunstenaars een petitie naar de Parijse expositie om de constructie van de Eiffeltoren direct te stoppen. In de petitie noemen ze de toren belachelijk. Maar de expositie won en de bouw was op 31 maart 1889 voltooid.

De Eiffeltoren in de 21ste eeuw

Op de dag van vandaag is de toren nog steeds het middelpunt van Parijs. De Eiffeltoren heeft dan ook ontzettend veel te bieden. De Eiffeltoren bestaat namelijk uit drie platformen waar zich twee restaurants, een feestzaal en diverse winkels bevinden. Ook is er een mogelijk om een rondleiding door de toren.

Tijdens de feestdagen veranderd de Eiffeltoren in een gezellig kerst spektakel met waanzinnige lichtshow. Onder de Eiffeltoren zijn in dit gezellige seizoen veel leuke kerstmarkten en heerlijke kraampjes met crêpes en andere lekkernijen te vinden. Kerstmis is dan ook een super moment om de Eiffeltoren te bezoeken.

Lees ook Zo loopt je vriendenweekend op rolletjes

Laatste artikelen

De top 5 tepelplakkers voor vrouwen

05/06/2023

De opkomst van duurzame mode

30/05/2023

Van je badkamer een oase van rust maken: zo doe je dat!

22/05/2023

Kamer van koophandel: verhuizing doorgeven

16/05/2023

Huis verkopen aan je kind? Dit zijn de regels

15/05/2023
© Copyright Esrato 2023
hello world!