Het belang van financieel overzicht

19/12/2022
|
166
financieel overzicht

Het is belangrijk om de kosten en opbrengsten duidelijk en overzichtelijk te houden. Zo is het voor een bedrijf belangrijk om te weten, welke opbrengsten nodig zijn om met een positief saldo te eindigen. Ook is het voor een individu belangrijk om de kosten en opbrengsten duidelijk te hebben. Zo weet je in de maand, hoeveel geld je overhoudt. Zo weet je precies wat je in de maand kunt uitgeven aan extra’s. Als je dit niet overzichtelijk hebt, kan het zijn dat je eind van de maand tekort komt aan de vaste kosten. In deze blog lees je hoe je het beste een financieel overzicht kunt maken.

Voeg de inkomsten toe aan het financieel overzicht!

De eerste stap is om te kijken naar de inkomsten per maand. Wat krijg je binnen en van wie krijg je dat binnen. Is het geld wat je binnenkrijgt elke maand hetzelfde? Of kan het zijn dat je de ene maand meer krijgt en de maand erna misschien minder ontvangt. Bij het maken van de inkomsten, denk dan niet alleen het loon wat je ontvangt. Denk ook aan de toeslagen die je mogelijk ontvangt.

Ben je benieuwd hoe je met chiptuning kosten kan besparen? Bekijk dit artikel over zelf je auto chiptunen.

Wat zijn de uitgaven?

In de tweede stap kijk je naar de uitgaven per maand. Wat zijn jouw vaste kosten per maand en wat zijn de variabele uitgaven. In andere woorden, welk vast maand bedrag moet je afstaan en welke kosten kunnen variëren. Kosten die kunnen variëren zijn de dagelijkste uitgaven zoals, boodschappen en kleding. Pak voor deze kosten een gemiddelde prijs van de laatste maanden. Wat gaf je de laatste maanden gemiddeld uit aan deze kostenposten. Ben ook duidelijk in het financiële overzicht over de belasting. Weet je de belastinguitgaven niet precies, dan kun je altijd contact opnemen met een belastingadviseur in Limburg. Deze belastingadviseur kan jou het juiste advies geven over de belasting.

Lees ook:  4 tips bij het zoeken van een baan

Hoeveel houd ik over in de maand?

Bij de derde stap, haal je de uitgaven van de inkomsten af. In deze stap wordt duidelijk hoeveel geld je overhoudt in de maand. Zo weet je precies, wat je wel en niet kunt uitgeven in de maand. Het kan ook zijn dat je geen geld over houdt in de maand. Het is dan goed om te kijken waar het mis gaat. Welke kostenpost is zo duur, dat je geen geld over houdt in de maand. Je kunt er dan voor kiezen om deze kostenpost te laten. Op deze manier voorkom je flinke schulden.

Dit was het dan! De blog die jou uitlegt, hoe he het beste een financieel overzicht kunt maken. Ook is bekend geworden, waarom een financieel overzicht van belang is. Heb je deze blog gelezen en ben je geïnteresseerd in onze andere blogs? Lees dan eens onze blog over “bijzonder vastgoed kopen“ of “meer tijd voor jouw onderneming nodig?

Laatste artikelen

De voordelen van klantloyaliteitsprogramma’s

16/07/2024

Hoe verlichting kan bijdragen aan energiebesparing

15/07/2024

Alles over de elektrotechnische installatie in je huis

01/07/2024

Een verwarmde dakgoot: wat heb je eraan?

28/06/2024

Je eigen festival organiseren: hoe moet dat?

24/06/2024
© Copyright Esrato 2024
hello world!