Een Scandinavisch interieur creëer je zo

08/02/2023
|
72
stoelpoot verhogen

Een Scandinavisch interieur is een hele populaire en stijlvolle manier om je huis aan te kleden. Dit interieur staat vooral bekend om de minimalistische en functionele aanpak. Wil je weten hoe je een stijlvol Scandinavisch interieur creëert? In deze blog geven we je een paar tips!

Scandinavische stijl

Deze stijl is gefocust op het creëren van een rustige en ontspannen sfeer in je woning. Door het gebruik van zachte en neutrale tinten krijgen alle kamers een hele warme uitstraling. In deze stijl hebben deze tinten de overhand. De minimalistische stijl wordt ook nog extra benadrukt door het gebrek aan accessoires in alle ruimtes. Hout is een van de materialen die het populairst is in dit interieur. De vloer bestaat dan meestal ook uit lichte houtsoorten die samengaan met de warme sfeer van de rest van de kamer. Verder streeft het Scandinavisch interieur een harmonie tussen de natuur en een moderne leefstijl. Dit wordt gedaan door een grote hoeveelheid natuurlijk licht binnen te laten en door veel planten en bloemen in de decoratie op te nemen.

De stijl van je meubels

Er zijn geen specifieke soorten meubels die passen bij een Scandinavisch interieur, maar er zijn wel bepaalde stijlen die vaak aanwezig zijn. Houten meubels zijn altijd populair bij een Scandinavisch interieur. Ze hebben een functionele en subtiele uitstraling die perfect past bij de rest van je interieur. Verder worden ook veel metaalmeubels gebruikt zoals, salontafels, lampen en stoelen. Let wel op dat je de stoelpoot doet verhogen. Als je stoelen hebt van metaal en je hebt ook nog een houten vloer, dan kan dit voor hele vervelende krassen zorgen. Door je stoelpoot te verhogen met een beschermende dop voorkom je nare krassen in je houten vloer. Textielmeubels zijn ook erg populair bij een Scandinavisch interieur. Banken worden veel gebruikt en bekleed met materialen zoals wol en linnen

Lees ook:  Van je badkamer een oase van rust maken: zo doe je dat!

Opbergruimte

Een andere hele handige tip voor een Scandinavisch interieur is het hebben van een praktische opbergruimte. In een interieur zoals deze is rommel een absolute no go, en de enige manier om dit tegen te gaan is het hebben van een of meerdere goede opbergruimtes. Zorg ervoor dat je kasten, rekken of wandplanken hebt waar je veel spullen in kan opbergen. Als er veel rommel in je huis is dan verdwijnt de rustige en warme sfeer heel erg snel, dus doe er alles aan om je huis schoon te houden.

Laatste artikelen

Wat te doen bij een stijve rug?

25/09/2023

Duurzame praktijken voor een groenere toekomst

20/09/2023

Alle redenen om een auto te huren

19/09/2023

De voordelen van wonen in een dorp

19/09/2023

Effectieve time management tips voor een productieve werkdag

13/09/2023
© Copyright Esrato 2023
hello world!