Hier moet je op letten bij zonnepanelen op een plat dak

08/02/2023
|
200
Airco Sittard

We zijn allemaal bezig met verduurzamen. Tegenwoordig ruilen we de Cv-ketel in voor een warmte pomp en kookplaat op gas voor een inductieplaat. Dit doen we om stapje voor stapje de wereld schoner te maken. Zo worden de zonnepanelen ook steeds populairder onder de consumenten. In deze blog meer informatie waarop je moet letten bij zonnepanelen op een plat dak.

Zonnepanelen, hoe werkt het?

Zonne- energie wordt opgewekt door zonnepanelen. De zonnepanelen zetten dit om naar stroom die je in je huis kunt gebruiken. Dit is duurzaam omdat de zon een natuurlijke bron is en een oneindige hoeveelheid energie kan stralen naar de aarde. Ook al schijnt de zon niet, de zonnepanelen waarnemen toch daglicht.

Zonnepanelen op een plat dak

Bij het plaatsen van zonnepanelen moet je rekening houden met verschillende soorten daken… Zonnepanelen op een plat dak zijn vaak voordeliger en leveren meer energie op dan op een schuin dak. Een plat dak is de ideale plek voor zonnepanelen, de zonnepanelen zijn makkelijker te plaatsen. Andere voordelen van zonnepanelen op een plat dak zijn; een betere koeling krijgen op het platte dak, de zonnepanelen staan vaak uit het zicht en misschien wel het grootste voordeel is dat de zonnepanelen sneller terug zijn verdiend dan panelen op een schuin dak.

Na zonnepanelen komt airco

Een airco gebruikt (veel) stroom, vaak is dat de reden dat mensen geen airco willen aanschaffen. De stroom die in de zonnepanelen wordt opgewekt heet gelijkstroom, dit type stroom wordt in huis niet gebruikt en moet dus worden omgezet naar wisselstroom. Dit kan door middel van een omvormer. Zo kun je de energie die je krijgt van de zonnepanelen omzetten naar de koele lucht die de airco geeft. Stel je voor je hebt op het platte dak van je nieuwe woning in Sittard zonnepanelen laten plaatsen, maar de woning is niet goed geïsoleerd waardoor het in de winter erg koud is en in de zomer bloed heet. Je bent op zoek naar een goede airco in Sittard om andere kosten te besparen. Zo zijn de stookkosten van de verwarming in de winter een stuk lager want een airco kan ook warme lucht blazen. En in de zomer heb je niet meer die tien ventilators nodig om de woning koel te houden. Dus zonnepanelen en airco zijn tegenwoordig het gouden duo.

Lees ook:  Hoe koop je een goede telefoon?

Niet alleen thuis zijn zonnepanelen en airco een must, vaak weet je niet wat voor kleren je moet dragen op kantoor in de zomer. Een airco is dan gewenst, helaas is dit niet altijd mogelijkheid. Wil je weten wat je op een arme dag moet aantrekken op kantoor? Klik dan hier.

Laatste artikelen

Een nieuwe start: het belang van ziektekostenverzekering op achttienjarige leeftijd

29/05/2024

Een historisch weekend in Valkenburg

16/05/2024

Je bedrijf in de schijnwerpers zetten: zo doe je dat!

14/05/2024

Zo optimaliseer je jouw thuiskantoor

30/04/2024

Waar moet je op letten bij het kopen van een huis?

29/04/2024
© Copyright Esrato 2024
hello world!