Kamer van koophandel: verhuizing doorgeven

16/05/2023
|
118
Verhuizen naar Parkstad

Een verhuizing kan een opwindende en drukke tijd zijn, vooral als je een bedrijf runt. Naast het organiseren van alle logistieke aspecten, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je bedrijfsgegevens up to date blijven. Het doorgeven van je verhuizing aan de Kamer van Koophandel (KvK) is een essentiële stap om ervoor te zorgen dat je bedrijf correct geregistreerd blijft. In deze blog zullen we bespreken hoe je op een eenvoudige manier je verhuizing kunt doorgeven aan de KvK.

Hoe wijzig je het adres van je onderneming

Je kan het adres van je onderneming kosteloos veranderen in het handelsregister van de kamer van koophandel. Als je bedrijf gaat verhuizen dan moet je dit dus gaan aanpassen. Dit hoef je niet door een notaris te laten doen. Je kunt dit heel makkelijk doen via de site van de KvK.

Wanneer moet je dit doorgeven aan de KvK

Als je bijvoorbeeld gaat verhuizen naar Parkstad met je bedrijf dan moet je dit binnen een week doorgeven aan de Kamer van Koophandel. Ook als je hiermee te laat bent moet je dit zo snel mogelijk doen. Als de gegevens niet goed in de systemen staan van de KvK dan kan dit gevolgen hebben met de aansprakelijkheid van het bedrijf.

Lees ook:  De voordelen van big data

Waarom moet je dit doorgeven

Dit is ten eerste voor de aansprakelijkheid van je bedrijf. Maar dit is ook nodig voor al je leveranciers en partners. Als zij jou gegevens nodig hebben dan zoeken ze dit op bij de KvK. Als hier gegevens niet overeenkomen en ze hierdoor bijvoorbeeld niet of op een fout adres leveren dan is dit een groot probleem. Je hebt ook juist geregistreerde gegevens nodig als je een vergunning bij de gemeente wilt gaan aanvragen.

Slot

Het is belangrijk om de verhuizing zo snel mogelijk door te geven aan de KvK om ervoor te zorgen dat je bedrijfsgegevens up-to-date zijn en je belangrijke correspondentie kunt ontvangen op het juiste adres. Houd er rekening mee dat je dit binnen een week doet om de zo nodige  problemen te voorkomen. Wil je weten hoe je een eigen onderneming start? Lees dan nu onze blog hierover!

Laatste artikelen

Kan ik zelf mijn auto chiptunen?

16/04/2024

Hoe vormt kunstmatige intelligentie de toekomst van e-commerce?

11/04/2024

Wat is een circulaire economie?

11/04/2024

De voordelen van big data

11/04/2024

Drukke levensstijl? Begin met mealprepping!

28/03/2024
© Copyright Esrato 2024
hello world!