Tekenen dat je toe bent aan ontspanning

04/01/2023
|
128
Tekenen dat je toe bent aan ontspanning

Stress is een silent killer, vele mensen zien het veel te laat aankomen waardoor een burn-out al gauw om de hoek ligt. Voorkomen is beter dan genezen, daarom schrijven wij een blog over de tekenen dat je toe bent aan ontspanning! Ze zullen er niet allemaal in staan, doordat dit een persoonsgebonden iets is. Zie je een van onderstaande tekenen dan weet jij één ding zeker: je bent toe aan ontspanning!

Je hebt een verrassend kort lontje

Waar je normaal iemand bent met zogenaamd engelengeduld word je nu boos om de kleinste akkefietjes. Onverklaarbaar makkelijk te irriteren zijn is doorgaans een teken dat een persoon onder veel stress staat. Waar deze stress vandaan komt maakt weinig uit want het resultaat is het zelfde: geen fijne ervaring voor jou of de mensen om je heen.

Een compleet gebrek aan concentratie

Je probeert te studeren en komt er maar niet in. Je blijft dezelfde zin drie, vier, vijf keer lezen en je komt maar niet verder. Dit wordt al heel snel frustratie waardoor je gehele zin om te studeren compleet weg valt. Er is een grote kans dat je jezelf te veel spanning en druk op legt. We raden aan om een tandje terug te nemen zodat je een grotere kans hebt om je focus te behouden. Daarnaast kunnen ook nootropics helpen, deze hebben de mogelijkheid motivatie en concentratie te verhogen.

Lees ook:  Van je badkamer een oase van rust maken: zo doe je dat!

Constante maag- en hoofdpijn

Sommige pijnen in het lichaam kunnen direct in lijn staan met te veel stress. Constante maag- en hoofdpijn zijn hier twee hele goede voorbeelden van. Doordat het systeem wat je stress reguleert constant ‘aan’ blijft staan krijgt je lichaam geen tijd om even bij te komen. Uiteindelijk kan dit leiden tot pijn in onder andere de maag en het hoofd. Wij kunnen ons voorstellen dat dit niet iets is wat je wilt.

Je verdraagt de tv of je schermen niet meer

Een aversie tegen overprikkeling kan ook een duidelijk teken zijn dat je aan ontspanning toe bent. Hoewel te veel prikkels nooit goed is, kan een mens dit doorgaans wel verdragen. Is het zo dat je merkt dat je er steeds minder en minder tegen kan, dan is de kans aanwezig dat je aan ontspanning toe bent. Zet dan even al die schermen uit en zit of lig in een rustige ruimte. Zo kan je het aantal prikkels even limiteren.

Je werkplek is een rotzooi

Thuis of op kantoor maakt niet uit: een zeer onopgeruimde werkplek kan een teken zijn van stress. Je hebt de fut of de zin niet meer om je werkplek op te ruimen. Toevallig hebben we hier tips voor een ideale thuiswerkplek geschreven en hier 5 tips voor een comfortabele werkplek!

Bekijk ook Zo kun je verslavingen voorkomen

Laatste artikelen

Offline naamsbekendheid werven - alle media-uitingen op een rijtje

24/02/2024

Hoe Nederland de modewereld veroverd

19/02/2024

Omgaan met partner met misofonie

10/02/2024

Voordelen van kartonnen verpakkingen

08/02/2024

Tekenen dat je naar een therapeut moet

08/02/2024
© Copyright Esrato 2024
hello world!