4 tips bij het zoeken van een baan

23/01/2023
|
137
baan zoeken

Net als iedereen moet je werken om rond te kunnen komen. Zonder geld kom je meestal niet heel ver, maar geld is niet het enige. Hele dagen niks doen is natuurlijk ook niet leuk, met werken heb je een doel waar je (bijna) iedere dag weer naar toe kunt. Wij geven je hier vier tips om een geschikte baan te vinden.

Locatie

Waar in de buurt zou je een baan willen? Niet iedereen heeft een auto, dus een baan die ver weg is kan lastig worden met reizen. Kijk daarom altijd eerst waar het bedrijf waar je wilt solliciteren gevestigd is, is dit voor jou haalbaar of kan je dan toch beter verder zoeken? Je kunt als voorbeeld zoeken op “Werken in Uden” om openstaande vacatures te krijgen in de buurt van Uden.

Social media

Tegenwoordig kijken bedrijven eerst naar wie jij bent als persoon voor ze je op gesprek vragen. Dit kunnen ze heel makkelijk doen door je op te zoeken op internet. Heb je social media? Zorg er dan voor dat hier geen gekke dingen op staan voor je gaat solliciteren. Ook kan je er voor kiezen om al je social media privé te zetten, zodat ze niet kunnen zien wat je hebt geplaatst.  

Netwerk

We zijn inmiddels gewend om te solliciteren via online sollicitaties waar je je CV opstuurt en wacht op antwoord van het desbetreffende bedrijf. Ook kun je natuurlijk binnen lopen bij een bedrijf om je gegevens achter te laten. Maar wat je snel over het hoofd kan zien, is dat je ook in je eigen netwerk kan kijken. Heb je vrienden, vriendinnen of de ouders die een bedrijf hebben of ergens werken en waar je terecht zou kunnen? Zo kom je meestal makkelijker aan een baan, dan wanneer je zelf gaat zoeken. 

Lees ook:  Alles over hypotheekrente


CV aanpassen

Nog een tip is om je CV aan te passen per vacature. Je bezit bijvoorbeeld meerdere eigenschappen, maar bij de ene baan is de ene eigenschap belangrijker als de ander. Daarom kan het verstandig zijn om aanpassingen te doen per bedrijf. 

Werken om te kunnen rondkomen moet iedereen, maar soms kan het lastig zijn om aan een baan te komen. Tips om aan een baan te komen zijn bijvoorbeeld rekening houden met de locatie, lukt het met reizen? Ook is het handig om er voor te zorgen dat je social media netjes is of op privé staat. Daarnaast kun je ook nog in je eigen netwerk kijken om aan de slag te kunnen. Als laatste kan het slim zijn om je CV aan te passen per vacature. 

Meer lezen op Esrato? Lees hier ons artikel over manieren om je omzet te verhogen. Ook lees je hier meer over de voordelen van wonen in een dorp!

Laatste artikelen

Je bedrijf in de schijnwerpers zetten: zo doe je dat!

14/05/2024

Zo optimaliseer je jouw thuiskantoor

30/04/2024

Waar moet je op letten bij het kopen van een huis?

29/04/2024

De top 5 skigebieden in Europa

24/04/2024

Kan ik zelf mijn auto chiptunen?

16/04/2024
© Copyright Esrato 2024
hello world!