Van je badkamer een oase van rust maken: zo doe je dat!

22/05/2023
|
99
badkamer

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 90% van de Nederlanders regelmatig last heeft van klachten die zich voordoen door stress. Daarom is het ook ontzettend belangrijk om elke dag een moment van ontspanning te kunnen hebben. Aangezien we onze dag zowel beginnen als eindigen in de badkamer, is dit daarvoor de perfecte ruimte. Het klinkt misschien een beetje dromerig, van je badkamer een oase van rust maken. Hoe doe je dat überhaupt? In deze blog helpen we je daarmee een handje op weg. Iedereen verdient het namelijk om zowel geestelijk áls fysiek te kunnen ontspannen.

Kies voor kalme kleuren

Kalme kleuren, hiermee moet je voornamelijk denken aan lichte pasteltinten, neutrale kleuren of aardetinten. Zoals bijvoorbeeld lichtroze, babyblauw, muntgroen en zachtgeel. In de hoek van aardetinten gaat het vooral over crème, wit, verschillende tinten grijs en bruin. Deze kleuren zijn fanatisch om tot rust te komen, omdat je ogen er niet door afgeleid raken, het zorgt daardoor voor een kalme en ontspannende sfeer. Daarnaast is het ook heel goed te combineren met RVS accenten, zoals RVS-kranen en douchekoppen. Normaal is het ingewikkeld om kleuren te matchen met de RVS look, daar heb je met kalme kleuren alleen geen last van. Wist je dat je je partner óók mee kan nemen naar de badkamer? Dit is handig om nóg meer pit in je relatie te krijgen!

Lees ook:  Jezelf weerbaar maken: zo doe je dat

Breng de natuur naar de badkamer

Natuurlijk is dit niet letterlijk bedoeld, wat we hiermee bedoelen is dat natuurlijke materialen en texturen een ontzettend mooie balans kunnen geven in de badkamer. Houten elementen, bamboe kastjes, natuurstenen tegels en zachte badmatjes zullen ervoor zorgen dat je moderne badkamer ook een natuurlijke touch krijgt. Daarnaast is het ook fijn dat niet alles kaarsrecht is, organische vormen geven je een rustgevend gevoel.

Zachte verlichting in de badkamer

Dat fel witlicht geen goede werking op je zal hebben, dat mogen duidelijk zijn. Kies er daarom voor om in de badkamer dimbaar licht te installeren. Hierdoor kun je de verlichting aanpassen op je eigen behoeftes. Wil je rustig een boekje lezen terwijl je in bad ligt? Dan is het wel zo prettig om rustgevend leeslicht te hebben. Daarnaast is het ook heerlijk om kaarsen als sfeerverlichting te hebben, deze ambiance werkt ontzettend goed om te kunnen ontspannen. Nog niet tevreden? Dan kun je ook RVS wandlampen erbij plaatsen!

Ontspannende geurtjes

Het bestaat echt, geurtjes die ervoor zorgen dat je heerlijk kunt ontspannen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat onder andere lavendel, kamille en eucalyptus ontzettend goed helpen om tot rust te komen. Wel zullen planten niet goed werken, in combinatie met een stomende badkamer. Kies er daarom voor on etherische oliën, geurkaarsen of geurstokjes te plaatsen.

Laatste artikelen

Je bedrijf in de schijnwerpers zetten: zo doe je dat!

14/05/2024

Zo optimaliseer je jouw thuiskantoor

30/04/2024

Waar moet je op letten bij het kopen van een huis?

29/04/2024

De top 5 skigebieden in Europa

24/04/2024

Kan ik zelf mijn auto chiptunen?

16/04/2024
© Copyright Esrato 2024
hello world!