Zakelijk huren van een auto

11/01/2023
|
17
zakelijke man in auto

Heb je een auto nodig voor de zaak, maar wil je er niet aan vast zitten? Dan is er naast het zakelijk leasen andere nog een optie namelijk, het zakelijk huren van een auto. Hierbij huur je een auto en kan je de BTW kosten aftrekken. Zo zit je niet vast aan een contract en kan je snel wisselen van auto als het nodig is. Dit is perfect voor de ondernemers die weinig kilometers maken, maar af en toe een auto nodig hebben.

Voordelen huren

Een groot voordeel bij het huren van een auto is dat je nergens aan vast zit, dit in tegenstelling tot het leasen. Voor de ondernemers die weinig kilometers maken en ook niet vaak een auto nodig hebben is dit een mooie oplossing om toch zakelijke reizen te doen op een comfortabele manier. Daarnaast bespaart het ook een hoop administratieve gedoe en dus ook boekhouder kosten.

Verder kan je altijd je auto omwisselen voor een kleinere of een grotere auto. Handig voor bedrijven die iets moeten vervoeren. Een kleinere en dus goedkopere auto is weer voordeling voor de bijtelling voor privégebruik.

Lees ook:  Belangrijkste analyses voor je bedrijf

Nadelen huren

Er zijn natuurlijk altijd een aantal nadelen van het huren van een auto. Juist omdat het huren van een auto zo flexibel is, betaal je daardoor iets meer dan bijvoorbeeld bij het nemen van een lease auto. Daarnaast kan je door wijzigingen van de looptijd van je huurovereenkomst ook voor extra kosten komen te staan. Plan daarom ook goed de periodes in wanneer je een auto wilt huren.

bezorging pakjes met een busje

Het huren van een auto kan voordelig zijn voor de zakelijke gebruiker, ook zijn er een aantal nadelen. Ben je een startende ondernemer en overweeg je om een auto te huren? Kijk dan bij een betrouwbare verhuurder zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Wil je bijvoorbeeld een busje met laadklep huren? Bekijk dan altijd erkende autoverhuurders die goed verzekerd zijn!

Lees ook: Ergonomie op de werkplek.

Laatste artikelen

De aanschaf van een huisdier

03/02/2023

Vakantiehuis in de Ardennen of andere plekken?

02/02/2023

Tegels of pvc? De verschillen

25/01/2023

Leuke gespreksonderwerpen voor in de pauze

24/01/2023

Ergonomie op de werkplek

24/01/2023
© Copyright Esrato 2023
hello world!