Zakelijk huren van een auto

11/01/2023
|
57
zakelijke man in auto

Heb je een auto nodig voor de zaak, maar wil je er niet aan vast zitten? Dan is er naast het zakelijk leasen andere nog een optie namelijk, het zakelijk huren van een auto. Hierbij huur je een auto en kan je de BTW kosten aftrekken. Zo zit je niet vast aan een contract en kan je snel wisselen van auto als het nodig is. Dit is perfect voor de ondernemers die weinig kilometers maken, maar af en toe een auto nodig hebben.

Voordelen huren

Een groot voordeel bij het huren van een auto is dat je nergens aan vast zit, dit in tegenstelling tot het leasen. Voor de ondernemers die weinig kilometers maken en ook niet vaak een auto nodig hebben is dit een mooie oplossing om toch zakelijke reizen te doen op een comfortabele manier. Daarnaast bespaart het ook een hoop administratieve gedoe en dus ook boekhouder kosten.

Verder kan je altijd je auto omwisselen voor een kleinere of een grotere auto. Handig voor bedrijven die iets moeten vervoeren. Een kleinere en dus goedkopere auto is weer voordeling voor de bijtelling voor privégebruik.

Lees ook:  Zo start je je eigen onderneming

Nadelen huren

Er zijn natuurlijk altijd een aantal nadelen van het huren van een auto. Juist omdat het huren van een auto zo flexibel is, betaal je daardoor iets meer dan bijvoorbeeld bij het nemen van een lease auto. Daarnaast kan je door wijzigingen van de looptijd van je huurovereenkomst ook voor extra kosten komen te staan. Plan daarom ook goed de periodes in wanneer je een auto wilt huren.

bezorging pakjes met een busje

Het huren van een auto kan voordelig zijn voor de zakelijke gebruiker, ook zijn er een aantal nadelen. Ben je een startende ondernemer en overweeg je om een auto te huren? Kijk dan bij een betrouwbare verhuurder zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Wil je bijvoorbeeld een busje met laadklep huren? Bekijk dan altijd erkende autoverhuurders die goed verzekerd zijn!

Lees ook: Ergonomie op de werkplek.

Laatste artikelen

De top 5 tepelplakkers voor vrouwen

05/06/2023

De opkomst van duurzame mode

30/05/2023

Van je badkamer een oase van rust maken: zo doe je dat!

22/05/2023

Kamer van koophandel: verhuizing doorgeven

16/05/2023

Huis verkopen aan je kind? Dit zijn de regels

15/05/2023
© Copyright Esrato 2023
hello world!