3 sociale media trends

11/04/2023
|
13
free publicity

Sociale media zijn een belangrijk onderdeel geworden van ons dagelijks leven. Of het nu gaat om het delen van persoonlijke foto's en updates, of om het promoten van je bedrijf, sociale media zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Maar net als alles veranderen sociale media ook voortdurend. Hieronder bespreken we drie trends die momenteel populair zijn op sociale media.

Social media kan ook zorgen voor free publicity. Dit is heel goed voor jouw merknaam en maakt jouw merk nog populairder zonder extra kosten.

Short video’s

Dit is eigenlijk geen nieuwe trend maar wel eentje die steeds verder zal ontwikkelen in 2023. Dit soort video’s zijn zo populair omdat ze kort genoeg om onze aandacht vast te houden, maar lang genoeg om een boodschap over te brengen. Veel bedrijven gaan dit steeds meer gebruiken om hun doelgroep te bereiken en hun producten en diensten op een creatieve manier te delen. Je ziet dat eigenlijk alle social media kanalen dit over zijn gaan nemen op hun eigen manier. TikTok is deze trend eigenlijk gestart. Nu zie je andere social media kanalen dit op een andere manier doen. Kijk naar YouTube Shorts, Instagram Reels en Snapchat Spotlight.

Authentieke content

Tegenwoordig trekt het perfecte plaatje niet meer onze aandacht. Influencers die alleen maar leuke dingen posten en het perfecte leven laten zien trekt ons niet. Je ziet steeds vaker advertenties langskomen van normale mensen zoals jij en ik die producten adverteren. De opkomst van BeReal is hier ook een goed voorbeeld van. Geen filters of bestemmingen die neppe beelden laten zien. Mensen zijn op zoek naar echtheid en willen het gevoel hebben dat ze een connectie hebben met de persoon of het bedrijf achter het profiel.

Lees ook:  Van je badkamer een oase van rust maken: zo doe je dat!

Conversational marketing

Conversational marketing is een trend die zich richt op het creëren van interactie tussen bedrijven en hun doelgroep. Bedrijven gebruiken hiervoor vaak chatbots, die kunnen helpen bij het beantwoorden van vragen en het bieden van klantenservice. Conversational marketing is niet alleen handig voor klanten, maar ook voor bedrijven. Het kan bijvoorbeeld helpen bij het verzamelen van waardevolle gegevens over klanten en het personaliseren van de klantervaring.

In het kort

Deze drie trends zijn momenteel populair op sociale media. Korte video's, authenticiteit en conversational marketing bieden nieuwe manieren om te communiceren met de doelgroep en om op een creatieve en effectieve manier te adverteren. Bedrijven die deze trends omarmen en op een innovatieve manier gebruiken, hebben een voorsprong op de concurrentie.

Wil jij meer weten over de leukste gesprek onderwerpen op snap? Lees dan nu onze blog hierover!

Laatste artikelen

De top 5 tepelplakkers voor vrouwen

05/06/2023

De opkomst van duurzame mode

30/05/2023

Van je badkamer een oase van rust maken: zo doe je dat!

22/05/2023

Kamer van koophandel: verhuizing doorgeven

16/05/2023

Huis verkopen aan je kind? Dit zijn de regels

15/05/2023
© Copyright Esrato 2023
hello world!