5 alternatieven voor de doorsnee salontafel

26/10/2022
|
85
tafel

Geen woonkamer kan zonder een salontafel. Een tafeltje is bruikbaar om je drankje en snacks kwijt te kunnen, even je boek kwijt te kunnen of om er af en toe je voeten op te leggen na een vermoeiende dag. In plaats van naar de woonwinkel kun je ook zelf een leuke salontafel in elkaar zetten en wel op de volgende manieren

Pallets

De eenvoudigste manier om zelf een tafel in elkaar te zetten is door pallets te gebruiken. Je kunt er namelijk alle kanten mee op en ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Pallets zijn ook eenvoudig te bewerken met een likje verf of beits, dus je kunt je tafel naar believen stylen en aanpassen. Houd je van gemak? Dan kun je je pallet-tafel ook op wieltjes plaatsen.

Ton of vat

Ben jij een Bourgondiër? Dan zou een tafel die gemaakt is van een bier-of wijnvat niet misstaan in je woonkamer. Zoek een mooie, stevige plaat om als blad te gebruiken en klaar ben je. Vind je het tafeltje te hoog? Dan kun je hem zowel horizontaal als verticaal door midden zagen.

Lees ook:  Dit kun je doen met oude apparaten

Ga op zoek naar planken of hout

Als je zelf handig bent, kun je op zoek naar een geschikt stuk hout of planken in de bouwmarkt. In dat geval heb je de ruimte om zelf te bepalen welk hout je neemt en welke vorm de tafel gaat krijgen. Besteedt wel voldoende tijd aan de afwerking, zodat je tafel langer meegaat.

Muziekinstrumenten

Het zal je verbazen, maar je kunt ook aan de slag met oude muziekinstrumenten. Gebruik je bijvoorbeeld je drumstel niet meer? Vervang de trommelvellen door houten planken en klaar is kees! Of het nu gaat om een pauk of bongo: bijna alles kun je gebruiken.

Tegels

Wil je een stevige tafel die gegarandeerd jaren meegaat? Dan kun je ervoor kiezen om een tafel te maken van tegels. Die tegels kun je zelf kopen in de bouwmarkt en ook hierbij is niks te gek. Het onderstel kun je ook zelf maken van hout.

Kortom: met een paar simpele trucjes kun je zelf je tafel maken. Kijk ook zeker even tussen oud materiaal voordat je het weggooit bij het grofvuil in Leiden.

Laatste artikelen

Wat te doen bij een stijve rug?

25/09/2023

Duurzame praktijken voor een groenere toekomst

20/09/2023

Alle redenen om een auto te huren

19/09/2023

De voordelen van wonen in een dorp

19/09/2023

Effectieve time management tips voor een productieve werkdag

13/09/2023
© Copyright Esrato 2023
hello world!