Drukke levensstijl? Begin met mealprepping!

28/03/2024
|
11
Twee personen die aan het koken zijn. Ze doen hierbij aan mealprepping

Tegenwoordig worden onze dagen alleen maar hectischer, ’s ochtends vroeg vertrekken naar het werk, in het begin van de avond thuis komen en dan vaak ook nog moeten haasten omdat de kleinste naar de voetbalclub moet. Het wordt ons niet makkelijk gemaakt, om gezond en gevarieerd te eten. Gelukkig is daar tegenwoordig iets op gevonden, namelijk mealpreppen. Hiermee doe je in één keer voor meerdere dagen koken waarna je het kunt invriezen. Het fijne hieraan is dat je goed vooruit kunt plannen. Je weet namelijk welke dagen druk gaan worden, voor die dagen kun je dan alvast een maaltijd hebben klaargemaakt. Daarnaast geeft het je ook de mogelijkheid om gezond en gevarieerd te koken. Als je op zondag voor drie dagen doet koken, kun je vooraf in alle rust de boodschappen doen. Het excuus: ‘ik had geen tijd, dus heb ik iets besteld’ gaat tegenwoordig niet meer op! In deze blog behandelen we nóg meer voordelen die mealprepping heeft!

Tijdsbesparing

Zoals eerder benoemd, zorgt dit ervoor dat je amper tijd kwijt bent aan het bereiden van een gerecht. Doordat je het op een rustig moment in de week hebt gekookt, hoef je het alleen nog maar op te warmen. Zo ben je met deze tactiek maar twee, misschien drie, uurtjes in de week kwijt aan koken. Veel minder dan als je iedere dag een maaltijd moet bedenken, voorbereiden én koken. Belangrijk bij mealprepping is wel dat je een goed schema moet hebben. Wanneer eet ik vlees, wanneer vis met rijst en wanneer een uitgebreide salade? Mocht je dat onder de knie hebben, dan geeft het zo ontzettend veel rust in je hoofd.

De meest gezonde keuze

Hele dag hard gewerkt, of laat thuis wegens een vergadering? Direct met je vingers naar de Thuisbezorgd app gaan is natuurlijk het makkelijkste. Maar doordat je in het weekend al allemaal heerlijke gerechten hebt gekookt, is het opwarmen van een gerecht met afstand de beste keuze. Daarnaast is de kans groot dat je geen aardappelen, groenten en vlees gaat bestellen. Het wordt al gauw heel ongezond. Met mealprepping kun je gerechten samenbouwen die perfect zijn voor je voedingsbehoeften. Dit is ook uitstekend te gebruiken voor wanneer je doet sporten. Want je kunt ruimschoots van te voren al extra eiwitten toevoegen aan het gerecht. Waardoor je nooit iets tekort zult komen.

Lees ook:  Jaren 90 kleding: dit droeg men in de jaren 90 naar het werk

Geldbesparen

Dit gaat samen met de tijdsbesparing. Als je namelijk gaat mealpreppen kom je simpelweg ook minder vaak in de supermarkt. Doordat je op één dag al voor meerdere gerechten doet kopen, bespaard het je een hoop geld. Ook is het natuurlijk goedkoper dan gaan uiteten, of eten gaan bestellen. Heb je tijdens het koken ingrediënten over? Geen enkel probleem, waarschijnlijk kun je het prima toevoegen aan de andere gerechten. Hierdoor hoef je nooit meer voedsel te verspillen!

Controle op de porties

Mocht je aan het afvallen zijn, of gewoon graag iets gezonder willen eten. Dan helpt ook hier een mealprep erg goed bij. Doordat je de maaltijden vooraf doet plannen en voorbereiden kun je perfect de hoeveelheden voedsel afmeten. Je hebt hier namelijk de tijd voor, niemand die je doet haasten. Hierdoor kun je het perfect meten aan de voedingsbehoeften, denk aan de vitamines maar ook eiwitten en natuurlijk de calorie-inname. Doordat je een planning hebt, kun je elke dag op een ander punt focussen. De enige dacht een vezelrijke maaltijd, de andere dag extra veel groentes.

Laatste artikelen

Kan ik zelf mijn auto chiptunen?

16/04/2024

Hoe vormt kunstmatige intelligentie de toekomst van e-commerce?

11/04/2024

Wat is een circulaire economie?

11/04/2024

De voordelen van big data

11/04/2024

Alles wat je moet weten over de opleiding tot onderwijsassistent

25/03/2024
© Copyright Esrato 2024
hello world!