Hoe moet je je nagels verzorgen?

05/12/2023
|
81
nagels

Nagels zijn meer dan alleen een mooi detail. Ze dienen als bescherming voor je vingertoppen en zijn een weerspiegeling van je gezondheid. Het is dus ook belangrijk dat je je nagels goed verzorgt, want zo kan je ervoor zorgen dat je mooie en gezonde nagels blijft houden. In dit artikel gaan we enkele essentiële tips delen op het gebied van nagelverzorging.

Wat kan je allemaal gebruiken?

We moeten natuurlijk bij de basis beginnen. Het is belangrijk dat je regelmatig je handen wast, maar ook dat je ze daarna schoon en droog houdt. Door middel van ze schoon en droog te houden voorkom je de kans op schimmels en infecties onder je nagels. Je wilt natuurlijk niet hebben dat je nagels vies en opgezwollen zijn door de infecties die er zitten, want als dit zo is kan je ervan ziek worden en blijf je niet fit. Naast het schoon houden van je nagels is het belangrijk dat je ze ook doet knippen. Het handigste is om dit te doen als ze nat zijn, want anders heb je kans dat ze afbreken of splijten. Als je je nagels doet knippen is het belangrijk dat je ze recht afknipt en ronde hoeken doet vermijden. Door middel hiervan vermijd je het risico op ingegroeide nagels. Zo kan je gebruik maken van een nagelvijl om de randen weg te vijlen. Op deze manier voorkom je dat er scherpe randen ontstaan bij je nagels.  

Bij het verzorgen van je nagels is het aan te raden om gebruik te maken van nagelriemolie. Deze olie zorgt ervoor dat je nagelriemen gehydrateerd en zacht blijven. Hierdoor zien je nagels niet alleen goed uit, maar voorkom je ook dat je nagelriemen gaan scheuren of ontsteken. Een hele grote afrader is nagelbijten. Nagelbijten zorgt ervoor dat je je nagels beschadigd, maar dit kan zelfs leiden tot infecties. Als je merkt dat je vaak doet nagelbijten kan je gebruik maken van bitter smakende nagellak als hulpmiddel om deze gewoonte te doorbreken.

Lees ook:  Een medische fout? Het komt vaker voor dan je denkt!

Hoe bescherm je je nagels?

Het beschermen van je nagels is natuurlijk een van de belangrijkste dingen. Dit kan je natuurlijk op veel manieren doen zoals hierboven ook beschreven, maar je kan zo ook gebruik maken van handschoenen tijdens het poetsen, tuinieren of klussen. Op deze manier bescherm je je handen en kan er geen vuil bij komen. Zo kan je er ook voor kiezen om af en toe naar een nagelstylist te gaan. Deze mensen kunnen jou helpen om ervoor te zorgen dat je nagels in topconditie blijven. Door middel van naar een nagelstylist te gaan kan jij een mooie kleur uitzien en kan je zo ook je man thuis verrassen.

Laatste artikelen

De voordelen van klantloyaliteitsprogramma’s

16/07/2024

Hoe verlichting kan bijdragen aan energiebesparing

15/07/2024

Alles over de elektrotechnische installatie in je huis

01/07/2024

Een verwarmde dakgoot: wat heb je eraan?

28/06/2024

Je eigen festival organiseren: hoe moet dat?

24/06/2024
© Copyright Esrato 2024
hello world!