3 tips voor meditatie: ontspanning en rust

06/06/2023
|
147
vrouw aan het mediteren

Wil je gaan beginnen met mediteren of ben je al een tijdje bezig, maar krijg je nog niet de volledige ontspanning en rust? Velen mediteren omdat anderen juist zeggen hoe geweldig zij mediteren vinden. Maar het begint bij een juiste meditatie. In deze blog lees je 3 tips voor meditatie die jou ontspanning en rust moeten regen.

1.      Mediteer zonder verwachtingen te hebben

Vaak wordt er gedacht dat je na een keer mediteren je al meteen ontspannen voelt, maar niks is minder waar. Zeker de eerste keren mediteren kun je juist meer het gevoel ervaren dat het nutteloos was en uiteindelijk ga je inzien hoe waardevol mediteren kan zijn. Mediteer zonder verwachtingen en laat het op je afkomen. Mediteren is een moment voor jezelf waar je je richt op je ademhaling en de rust om je heen. Daarnaast ben je zelf kalm en zit je stil, waardoor je dit overbrengt naar jezelf. Wees er niet van overtuigd dat je een spirituele beleving krijgt na een paar keer mediteren en ben hier ook bewust van! Zo kan het voor jezelf ook niet tegenvallen.

2.      Creëer een fijne meditatie plek

Om te kunnen mediteren is het prettig als je een vaste plek hebt waar je de rust en tijd vindt. Creëer een plek in je huis waar jij je terug kan trekken als je wilt gaan mediteren. Dit kan zijn in je studeerkamer, slaapkamer of op de badkamer? Kies een plek waar jij je het meest comfortabel voelt in je huis of ergens buitenshuis. Vervolgens is de houding die je gaat aannemen belangrijk. Wil je gaan zitten op een stoel? Of ga je in een kleermakerszit zitten op de grond? Er is geen houding goed of fout tijdens het mediteren. Kies een houding die jij prettig vindt en die je ook even kunt volhouden.

Lees ook:  Omgaan met partner met misofonie

3.      Maak er een gewoonte van

Op het begin kan mediteren raar aanvoelen, maar wij raden je toch aan om van je meditatie momentje een gewoonte te maken in je dag. Probeer verschillende momenten in een dag en beslis uiteindelijk welk tijdstip het beste voor jou werkt. Je kunt natuurlijk ook afwisselen als meerdere tijden goed aanvoelen. Voor iedereen is het anders wanneer zij een meditatie momentje inplannen, maar belangrijk is om juist wel elke dag te mediteren. Vind je het moeilijk om elke dag te mediteren/ Je kunt er ook voor kiezen om in de week naar een yogales in Sittard te gaan. Zo ben je op een andere manier bezig met mediteren!

Wil je meer blogs lezen? Lees dan ook de opkomst van duurzame mode en autisme bij volwassenen herkennen

Laatste artikelen

De voordelen van klantloyaliteitsprogramma’s

16/07/2024

Hoe verlichting kan bijdragen aan energiebesparing

15/07/2024

Alles over de elektrotechnische installatie in je huis

01/07/2024

Een verwarmde dakgoot: wat heb je eraan?

28/06/2024

Je eigen festival organiseren: hoe moet dat?

24/06/2024
© Copyright Esrato 2024
hello world!