Trage schildklier en voeding: dit heeft het met elkaar te maken

21/02/2023
|
116
Voedingsschema

Er is een sterke relatie tussen  een trage schildklier en voeding. De schilklier is een orgaan in het lichaam dat hormonen produceert die belangrijk zijn voor de stofwisseling en de algehele gezondheid. Wanneer de schildklier niet goed functioneert en te weinig hormonen aanmaakt dan noemt men dit een trage schildklier. In deze blog geven we wat extra informatie over het verband tussen een trage schilklier en voeding!

Wat moet je vermijden

Vermijd voeding met veel suiker erin. Een dieet met veel suiker erin kan de schildklierfunctie slecht beïnvloeden. Het kan leiden tot insulineresistentie, wat de schildklierfunctie kan verstoren.  Het is daarom belangrijk om voedingsmiddelen met veel suiker te vermijden. Eet ook niet te veel vis, schaal en schelpdieren en orgaanvlees. Deze bevatten veel zware metalen zoals kwik en lood. Verder is het ook niet aan te raden om veel voedsel uit plastic of blik, veel transvetten en sterk bewerkte voedingsmiddelen te eten.

Wat kun je wel veel eten

Eiwitrijke voeding is heel goed voor je schildklier. Hierin zitten namelijk veel aminozuren. Dat zijn een van de belangrijkste voedingsstoffen voor je schildklierhormonen. Groenten en fruit zijn ook super goed voor je schildklier. Hierin zitten veel nutriënten en ook vezels waar onze darmen blij van worden. Terugkomend op vezels: volkoren producten zoals bijvoorbeeld brood en rijst zijn ook heel erg belangrijk. Let er op dat je niet te veel zoet fruit en groente eet, want suiker is niet goed voor je schildklier. Verder wordt aangeraden om per dag 200 tot 400 gram verse groenten en fruit te eten. Bonen zijn groenten die extra goed zijn voor de schildklier, omdat ze zink en magnesium bevatten. Deze mineralen zijn beiden noodzakelijk voor het aanmaken van schildklierhormonen.  

Lees ook:  Accessoires voor je telefoon die je leven gemakkelijker maken

Voedingsschema

Het is belangrijk om te weten dat niet alleen het letten op voeding voldoende is bij de behandeling van een trage schildklier. Het is belangrijk om samen met een arts de beste behandeling te vinden als je last hebt van een trage schildklier. Daarentegen helpt het wel om een goed voedingsschema op te stellen, waardoor je er voor zorgt dat je alle bovenstaande voedingsmiddelen en mineralen binnen krijgt die jouw schildklier helpen om beter te functioneren. Verder zorgt een goed voedingsschema er ook voor dat je voorkomt dat je teveel van de voedingsmiddelen binnen krijgt die slecht voor je zijn.

Laatste artikelen

Kan ik zelf mijn auto chiptunen?

16/04/2024

Hoe vormt kunstmatige intelligentie de toekomst van e-commerce?

11/04/2024

Wat is een circulaire economie?

11/04/2024

De voordelen van big data

11/04/2024

Drukke levensstijl? Begin met mealprepping!

28/03/2024
© Copyright Esrato 2024
hello world!