DIY: een tuin douche realiseren

10/08/2023
|
68
tuin douche

Heb hebben van een tuin kan een vermoeiende klus zijn. Je moet namelijk of al het groen en bloemen bijhouden, dus grasmaaien, of snoeien. Maar het kan ook zo zijn dat je juist vindt dat je tuin erg saai oogt. Je tuin zou een plek moeten zijn om voor jou om tijd in door te brengen. Dit kun je op heel veel verschillende manieren doen. Denk dan bijvoorbeeld aan het toevoegen van een tuin douche in je tuin. Klinkt dit als een leuk idee voor in jouw tuin? Wij vertellen je hoe je deze het beste kunt realiseren.

Benodigdheden

Als eerste is het belangrijk dat je zorgt dat je een watervoorziening hebt bij het plaatsen van een douche. Het water moet natuurlijk van een waterbron komen. Je zou hier al eventueel kunnen denken aan een tuinslang die is aangesloten op een buitenkraan. Een speciale watertank kan trouwens ook.

Vervolgens is het belangrijk dat je op zoek gaat naar de meest geschikte douche kop. Vind je het namelijk belangrijk dat de tuin douche ook echt oogt als een douche, of vind je het mooier wanneer de tuin douche zich mengt in jouw tuin. Denk dan bijvoorbeeld aan een natuurlijk uiterlijk van de douche.

De constructie van de douche is ook een punt wat je niet over het hoofd mag zien. Is het bijvoorbeeld niet mogelijk op een douche op te hangen, dan is het wellicht handig om een stevige paal, of frame te bouwen zodat de douchekop hieraan bevestigd kan worden.

Lees ook:  Zo maak je de beste diamond painting van je favoriete dier

Kies de juiste bodem. Je moet er ten eerste voor zorgen dat de bodem comfortabel genoeg is om te staan, maar is het is ook belangrijk dat je nadenkt over de afvoer van het water. Het belangrijkste is, is dat de grond stabiel genoeg is.

Ten slotte, zorg dat je jouw douche zodanig ontwerpt dat er genoeg privacy is tijdens het douchen. Bamboematten zouden hier al een mooie optie voor zijn, of bijvoorbeeld houten wanden.

Genieten van jouw tuin

Na het verzamelen van de benodigdheden, kun je aan de slag met het bouwen van je tuin douche. Wellicht is het ook nog leuk om accessoires toe te voegen aan de tuin douche. Het is namelijk belangrijk dat je weet welke stijl je wilt gebruiken voor de douche. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor iets exotisch, dus denk dan aan palmbomen of palmbladeren, veel groen en misschien wat bamboe.

Nu jij een tuin douche in je douche hebt geïnstalleerd, ben je natuurlijk op zoek naar een nieuwe toevoeging aan je tuin. Wat dacht je van een mooie veranda, of terrasoverkapping met zonwering voor in je tuin. Zodat je zowel in zomer als in de wintermaanden kunt genieten in je achtertuin.

Vond je dit een interessante blog? Lees dan ook eens over de gezondheid van aardappelen.

Laatste artikelen

Offline naamsbekendheid werven - alle media-uitingen op een rijtje

24/02/2024

Hoe Nederland de modewereld veroverd

19/02/2024

Omgaan met partner met misofonie

10/02/2024

Voordelen van kartonnen verpakkingen

08/02/2024

Tekenen dat je naar een therapeut moet

08/02/2024
© Copyright Esrato 2024
hello world!