Wat is het verschil tussen een klauwhamer en een rubberen hamer?

12/09/2023
|
68
verschil klauwhamer en rubberen hamer

Het is eindelijk tijd om te verhuizen, het heeft lang genoeg geduurd voor je! Met de huidige huizenprijzen heb je een mooie instapwoning aangeschaft. Deze instapwoning heeft wel een aantal gebreken en aan klussen ontkom je niet. Je bent net begonnen aan een nieuwe baan en het geld dat je hebt gespaard wil je uitgeven aan je huis. Je hebt ook de kennis dat je niet alles kan uitbesteden, vandaar dat je de hamer zelf gaat gebruiken, maar welke hamer gebruik je voor wat? Door kennissen is aangeraden om een klauwhamer en een rubberen hamer aan te schaffen. Deze moet je sowieso gaan gebruiken zeiden ze, maar wat zijn dan precies de verschillen tussen deze twee hamers? In dit artikel zetten wij de verschillen voor je op een rij.

Beschrijving van de klauwhamer

Het makkelijkste kun je de verschillen herkennen door precies te weten wat de termen betekenen en waarvoor je het kan gebruiken. Een klauwhamer gebruik je als je het hout niet wilt beschadigen. Je hebt bijvoorbeeld een kast zelf gemaakt, geschuurd met de metabo sxe 450 turbotec en geverfd. Je komt erachter dat je de achterwand verkeerd hebt bevestigd, dus moet je de nagels verwijderen van de kast. Om dit zo netjes mogelijk te doen, kun je een klauwhamer gebruiken. De klauwhamer heeft namelijk een klauwvormige pen aan de achterkant van de kop. Het slagvlak, waarmee je nagels slaat, is speciaal gecoat om te voorkomen dat je het hout beschadigd. Mocht je de nagel dus opnieuw in het hout slaan (met kracht), is dit de manier om zo weinig mogelijk beschadiging te veroorzaken. Extra tip: Vergeet niet om een blindklinkmoer m6 te bestellen om de wanden van de kast extra stevig te bevestigen.

Lees ook:  Zo leg je een pluktuin aan

Beschrijving van de rubberen hamer

Misschien lijkt een rubberen hamer overbodig in eerste instantie. Een rubberen hamer is niet bedoeld om je collega’s een tik op het hoofd te geven nadat ze jouw lunch hebben “gestolen”. Mocht dit een probleem zijn in het bedrijf, lees hier verschillende manieren hoe je diefstal op werk effectief oplost. Een rubberen hamer is onmisbaar voor verschillende klusjes. Bijvoorbeeld: Je moet iets heel voorzichtig aantikken dat breekbaar kan zijn, denk aan tegels, dan is de rubberen hamer ideaal om te gebruiken. Daarnaast kan een rubberen hamer voor veel meer huishoudelijke taken dienen. Ga je vaak kamperen? Dan kan je de tentpinnen in de grond slaan met deze hamer. 

De belangrijkste verschillen tussen een klauwhamer en rubberen hamer

  • Rubberen hamer wordt voornamelijk gebruikt om gevoelige materialen en/of oppervlakten aan te kloppen. Een klauwhamer houdt de oppervlakte schadevrij, maar kan bijvoorbeeld niet op tegels gebruikt worden
  • Een rubberen hamer is van rubber, een klauwhamer van staal
  • Een rubberen hamer wordt gebruikt om iets aan te kloppen, een klauwhamer om nagels te verwijderen en/of aan te kloppen
  • Een klauwhamer kan zwaarder werk doen dan de rubberen hamer

Kortom, de klauwhamer en rubberen hamer zijn geschikt voor verschillende soorten klusjes. Voornamelijk bij tegelwerk en ander gevoelig materiaal is de rubberen hamer geschikt. Moet je achterwanden bevestigen, dan is de klauwhamer geschikt. Je kan ook nagels verwijderen met de klauwhamer, waardoor je nieuwe achterwandjes en andere dingen kan bevestigen zonder beschadigingen achter te laten.

Benieuwd naar meer tips voor een comfortabele werkplek? Vergeet dan zeker niet dit artikel te lezen!

Laatste artikelen

Offline naamsbekendheid werven - alle media-uitingen op een rijtje

24/02/2024

Hoe Nederland de modewereld veroverd

19/02/2024

Omgaan met partner met misofonie

10/02/2024

Voordelen van kartonnen verpakkingen

08/02/2024

Tekenen dat je naar een therapeut moet

08/02/2024
© Copyright Esrato 2024
hello world!