Leuke gespreksonderwerpen voor in de pauze

24/01/2023
|
242
pauze gesprek

De lunchpauze is een belangrijk moment in de werkdag. Het is het moment waarop we even kunnen ontspannen, bijkletsen met collega's en ons opnieuw kunnen opladen. Maar waar moet je het nu over hebben met jouw collega’s? Het begint allemaal ergens met small talk. Denk bijvoorbeeld aan jouw vriendschappen, relaties en carrière. Deze zijn ooit allemaal begonnen met small talk. Vind jij het ongemakkelijk, omdat jij jouw collega’s eigenlijk helemaal niet zo goed kent? Verbeter dan jouw conversatie skills met onderstaande tips. We zullen ook enkele pauze gespreksonderwerpen geven om het gesprek aan te gaan.

Leuke gespreksonderwerpen

Begin met de juiste vraagstelling

Begin met het veranderen van de vraagstelling. Stel voortaan alleen nog maar open vragen. Dat is de eerste stap om jouw small talk te verbeteren. Deze vragen houden een gesprek langer gaande. Vragen die met ‘ja’ of ‘nee’ zijn te beantwoorden zorgen ervoor dat het gesprek minder soepel verloopt. Vaak komen deze gesprekken al snel tot een einde. Door een open vraag te stellen is de collega genoodzaakt om een langer antwoord te geven. Vervolgens kun je verder ingaan op dit antwoord of eventueel een vervolgvraag stellen. Op deze manier loopt het gesprek met jouw collega’s al een stuk vlotter.

Geef uitgebreid antwoord

Naast het stellen van goede vragen, is een goed antwoord net zo belangrijk. Een goed gesprek bestaat namelijk uit twee of meerdere personen, die allemaal een gelijke inbreng hebben. Wanneer een persoon constant de vragen stelt lijkt het haast op een interview. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Geef daarom ook zelf uitgebreid antwoord op de vragen die jouw gesteld worden. Zo zorg je ervoor dat iedereen een gelijke inbreng heeft in de conversatie.

Alledaagse gespreksonderwerpen

Heb jij moeite om een gesprek aan te gaan met een van jouw collega’s? Begin eens met praten over simpele alledaagse onderwerpen. Je zult vanzelf zien dat het gesprek begint te lopen. Begin dus met een simpel onderwerp, zoals: het weer, je werk, muziek, films, boeken of hobby’s. Door met jouw collega’s te praten zul je uiteindelijk merken dat je in de meeste gevallen wel iets van aanknopingspunten zult vinden tijdens het gesprek. Met deze antwoorden kun je weer verder en het gesprek gaande houden.

Toon oprechte interesse

Je wordt pas echt goed in het houden van conversaties met jouw collega’s, wanneer je oprechte interesse in iemand toont. Vraag daarom dus naar dingen die je echt van jouw collega’s wil weten. Heeft jouw collega een gave hobby? Vraag dan door naar deze hobby. Je zult merken dat de collega uren met passie kan vertellen over zijn of haar hobby’s. Naast het stellen van de juiste vragen is het belangrijk dat je de juiste lichaamshouding aanneemt. Maak voldoende oogcontact, lach af en toe en knik met jouw hoofd als bevestiging dat je het gesprek volgt.

Vind overeenkomsten met collega’s

Je zult je collega’s misschien niet zo goed kennen. Door te praten over hobby’s en vrijetijdsbestedingen zul je misschien wel collega’s vinden met dezelfde interesses als jij. Je collega heeft misschien wel dezelfde hobby’s of heeft dezelfde favoriete vakantiebestemming. Door deze overeenkomsten heb je gelijk al een gespreksonderwerp met deze collega. Je kunt het bijvoorbeeld uren hebben over die mooie rondreis die jullie allebei door IJsland hebben gemaakt.

Lees ook:  Leuke gespreksonderwerpen voor Tinder

Ga het gesprek aan

De laatste en belangrijkste tip: durf het gesprek aan te gaan met deze pauze gespreksonderwerpen. Wij kunnen ons best voorstellen dat het wat onwennig voelt om over kleine onderwerpen als het weer of het werk te praten. Door conversaties te starten over deze standaard onderwerpen, zul je uiteindelijk merken dat het gesprek uitbloeit tot een interessante conversatie. Op deze manier zul je merken dat je een betere band zult krijgen met jouw collega’s. Probeer daarom regelmatig een conversatie te starten tijdens de pauze. Je zult er uiteindelijk beter in worden!

Gevorderde gesprekken met jouw collega’s

Wanneer jij jouw collega’s beter hebt leren kennen tijdens de vele conversaties in de pauze, heb je waarschijnlijk wel één of meerdere collega’s gevonden met dezelfde interesses als jij. Ben jij naast het werk veel bezig met het beleggen in crypto? Dan kun je hier eens een balletje over opgooien tijdens de pauze.

Crypto is een actueel onderwerp in de huidige economie. Het is een geweldige manier om het laatste crypto nieuws te delen met collega's tijdens de pauze. Er zijn veel verschillende soorten cryptocurrency, zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin, en nog veel meer. Elk van deze munten heeft zijn eigen unieke kenmerken en voordelen. Het is interessant om te praten over welke valuta er populair zijn en waarom, en ook om te speculeren over welke munten in de toekomst waarschijnlijk in waarde zullen stijgen. Of heb het eens over bijzonder vastgoed kopen, dit is alleen weggelegd voor de echte beleggers!

Welke gespreksonderwerpen kun je beter vermijden?

Er zijn ook sommige pauze gespreksonderwerpen die je beter kunt vermijden op het werk. Deze gespreksonderwerpen kunnen de sfeer tijdens de pauze op een negatieve manier beïnvloeden. Probeer daarom de volgende gespreksonderwerpen te vermijden:

  • Persoonlijke problemen: het is begrijpelijk dat we soms onze problemen willen delen met collega's, maar het is belangrijk om te beseffen dat de pauze een tijd is om te ontspannen en niet om problemen te bespreken.
  • Politiek: het is bekend dat politieke discussies vaak emotioneel beladen zijn en snel uit de hand kunnen lopen. Dit kan leiden tot spanningen en ongemakkelijke situaties in de werkomgeving.
  • Religie: net als politiek, is religie een onderwerp waar mensen vaak sterk in geloven en kan het leiden tot emotioneel geladen discussies.
  • Salaris: het is niet gepast om in de pauze te praten over salaris, omdat dit vaak tot ongemakkelijke situaties kan leiden en kan leiden tot onenigheid.

Laatste artikelen

De voordelen van klantloyaliteitsprogramma’s

16/07/2024

Hoe verlichting kan bijdragen aan energiebesparing

15/07/2024

Alles over de elektrotechnische installatie in je huis

01/07/2024

Een verwarmde dakgoot: wat heb je eraan?

28/06/2024

Je eigen festival organiseren: hoe moet dat?

24/06/2024
© Copyright Esrato 2024
hello world!