5 tekenen van spiritueel ontwaken

09/03/2023
|
115
Spiritueel

Spiritueel ontwaken kan soms voelen alsof je jezelf verliest. Dit komt doordat het gepaard gaat met grote, innerlijke veranderingen. Het gevolg van deze veranderingen is dat je stuit op weerstand. Spiritueel ontwaken kan in gang worden gezet door bijvoorbeeld een depressie, of het verlies van een dierbare. Dit proces kan bij iedereen anders gaan, voor de een gaat het snel en voor de ander juist heel erg langzaam.

Er zijn een paar kenmerken waaraan je kunt zien dat je spiritueel aan het ontwaken bent. Je zoekt bijvoorbeeld vaker de natuur op en besteed meer tijd alleen en in stilte. Ook zorg je een stuk beter voor je lichaam, toon je je ware zelf aan de wereld en hecht je minder waarde aan materie. Deze tekenen van spirituele ontwaking worden in deze blog verder toegelicht.

Vaker de natuur opzoeken

Je ware natuur ontdekken hoort bij spirituele ontwikkeling. Hierdoor ga je een connectie voelen met de natuur. Er zijn geen afleidingen, het is kalm en vredig waardoor je beter contact krijgt met je eigen natuur. Dit zal je aansporen om meer de natuur in te gaan.

Meer tijd alleen en in stilte besteden

Na je spiritueel ontwaken kies je er misschien voor om sneller alleen en in stilte te leven, terwijl je dit vroeger helemaal niet deed. In de stilte kun je namelijk veel sneller je ware zelf vinden. Door te ontspannen vind je antwoorden in de stilte. Hoe meer antwoorden je krijgt, hoe fijner je leven zal verlopen in de toekomst. Tijdens de stilte kun je makkelijker contact krijgen met jezelf.

Beter voor je lichaam zorgen

Voordat mensen een spirituele ontwaking doormaken, gaan ze vaak slecht om met hun lichaam. Er wordt onbewust niet zorgvuldig en liefdevol met het lichaam omgegaan. Een gevolg hiervan kan zijn dat mensen zich onveilig gaan voelen door de onverwerkte emoties wat zich in lichaam en geest bevinden. Na de spirituele ontwaking komen mensen niet alleen opnieuw in contact met hun ware zelf maar ook met hun lichaam. Het gevolg hiervan is dat mensen gezonder en bewuster gaan eten, en meer aandacht geven aan hun lichaam.

Lees ook:  Trage schildklier en voeding: dit heeft het met elkaar te maken

Je ware zelf tonen

Het spiritueel ontwaken zorgt ervoor dat je meer van jezelf gaat houden. Je hebt geen goedkeuring en toestemming meer nodig van anderen, je wordt hier minder afhankelijk van. De goedkeuring en toestemming die je wel nodig hebt is die van jezelf. Ook kom je open te staan om je gevoelend met anderen te delen, zonder dat je je hiervoor schaamt. Dit komt doordat de kleur van je aura verandert.

Minder waarde hechten aan materie

Na het spiritueel ontwaken heb je behoefte aan eenvoud in je leven. Je gaat bewuster om met het kopen van producten en je leven komt meer in balans. Je gaat bijvoorbeeld alleen dingen kopen omdat je ze nodig hebt, en niet omdat je het graag wil hebben. Mensen kopen vaak dingen omdat het een adrenaline kick geeft maar dit gevoel vervliegt weer snel. Om dit dan weer te activeren moet je weer iets nieuws kopen, en zo blijft deze cirkel rond gaan. Deze cirkel wordt doorbroken als je spiritueel bent ontwaakt.

Lees ook eens deze blog over tips voor meditatie.

Laatste artikelen

Je bedrijf in de schijnwerpers zetten: zo doe je dat!

14/05/2024

Zo optimaliseer je jouw thuiskantoor

30/04/2024

Waar moet je op letten bij het kopen van een huis?

29/04/2024

De top 5 skigebieden in Europa

24/04/2024

Kan ik zelf mijn auto chiptunen?

16/04/2024
© Copyright Esrato 2024
hello world!