Tips en gevaren tijdens het rijden in de herfst

28/11/2022
|
132
autorijlessen eindhoven

Voor sommige mensen is de herfst het mooiste seizoen van het jaar. De mooie kleuren en de vogels die vertrekken zijn mooi om te zien. Er zijn helaas ook nadelen aan deze tijd van het jaar. Het rijden in de auto tijdens de herfst is geen pretje. De bladeren die op de wegen liggen veroorzaken veel onmak zoals gladheid. Dankzij deze tips kun jij deze herfst veilig op de weg rijden.

Tip 1: op bladeren moet nooit remmen

Bladeren op de weg kunnen erg glad zijn, vooral wanneer ze nat zijn door de regen. Rijd voorzichtig op de weg wanneer er veel bladeren op liggen. Denk aan je snelheid en probeer niet te remmen wanneer je door een berg bladeren rijdt. Ook kunnen de markeringen op de weg minder zichtbaar zijn doordat de bladeren ze verbergen.

autorijlessen eindhoven

Tip 2: tijdens het regenen, let op je remweg

In Nederland regent het natuurlijk ontzettend veel tijdens de herfst. Als je moet tijdens tijdens een flinke regenbui let dan goed op de afstand tussen jou en degene die voor je rijdt. De weg is namelijk een stuk gladder omdat het regent wat zorgt voor een langere remafstand. Meer afstand nemen is dus zeker belangrijk wanneer het regent.

Lees ook:  Je carrière naar een hoger niveau brengen

Tip 3: het aanzetten van de mistlampen

De herfst staat er ook wel om bekend dat het mistig kan zijn. Gebruik dan altijd je mistlampen. Tijdens autorijlessen Eindhoven leer je meer over het gebruik van de lichten in de auto. Veel automobilisten maken hier namelijk geen gebruik van wat voor meer gevaren kan zorgen. Wanneer je je mistlampen aanzet dan kun je zelf beter kijken door de mist en zien andere automobilisten op de weg jou ook beter.

Tip 4: kijk uit voor dieren

In de herfst gaan dieren opzoek naar een plek om te schuilen voor de regen. Wanneer je dicht bij een bos woont moet je extra goed opletten op overstekende dieren. De grootste kans om de dieren tegen te komen is tijdens het ondergaan en opgaan van de zon want dan zijn ze het meest actief. Het gebeurt nog steeds dat er ongelukken worden veroorzaakt doordat mensen niet goed opletten bij het bos. Ben je geïnteresseerd in auto's? Dan is deze blog over oldtimers ook wat voor jou!

Lees ook onze blog waarin wij tips geven over veilig rijden in de bergen.

Laatste artikelen

Kan ik zelf mijn auto chiptunen?

16/04/2024

Hoe vormt kunstmatige intelligentie de toekomst van e-commerce?

11/04/2024

Wat is een circulaire economie?

11/04/2024

De voordelen van big data

11/04/2024

Drukke levensstijl? Begin met mealprepping!

28/03/2024
© Copyright Esrato 2024
hello world!